En Sıcak Konular

Putin'den ilginç benzetme

1 Ağustos 2013 10:49 tsi
Polisi, Hz. İsa'yı 30 gümüş dinara ele veren Yahuda İskaryot'a benzetti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, görev sırasında pazar işçilerin saldırısına uğrayan polise yeteri kadar destek vermeyen ve gereken önlemi almayan diğer polisleri sert bir şekilde eleştirdi. Putin, olayda etkisiz kalan polisleri Hz. İsa’ya ihanet eden ve karşılığında 30 gümüş alan Yahuda İskaryot’a benzetti.

Geçen hafta Moskova’da Matveyevskiy Pazarı civarında bir zanlının saklandığını tespit eden ve yakalamak için gelen polisler, Kafkasya kökenli pazar çalışanların saldırısına uğramıştı. Olayda bir polis ağır yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı. Bu olayın ardından Moskova genelinde operasyon başlatan güvenlik güçleri, binin üzerinde kaçak işçi gözaltına aldı.

GALİBA PAZAR İŞÇİLERİNDEN 30 GÜMÜŞ ALIYOR

Yaşanan olayları değerlendiren Putin, saldırıya uğrayan polise yeteri kadar destek sağlamayan ve gereken önlemler almayan olay yerindeki polisleri ağır dille eleştirdi. Putin, “Meslektaşlarının dövülmesini durmuş izliyorlar. Neden? O kadar korkaklar mı? Olabilir, ama bu düşük bir ihtimal.” diye konuştu. Putin’in “Galiba polisler bu davranışları karşılığında, pazar işçilerinden 30 gümüş alıyorlar.” sözleri Hz. İsa’ya ihanet eden ve karşılığında 30 gümüş alan Yahuda İskaryot’u hatırlattı.

Olayların yaşandığı ilçede üst görevde bulunan bazı polisler görevden alınırken olay esnasında etkisiz kalan güvenlik güçleri hakkında da soruşturma başlatıldı.

Moskova’da geniş çaplı operasyon başlatan güvenlik güçleri, binin üzerinde kaçak olarak Rusya’da bulunan kişileri gözaltına aldı. Yapılan açıklamalara göre gözaltına alınanlar, işlemleri tamamlandıktan sonra sınırdışı edilecek.

Hıristiyan inanışına göre havarisi Yahuda,otuz gümüş dinara Hz. İsa'yı ele verdi.. Sonradan vicdan azabı çektiği için kendini asarak intihar etti.

trthaber

Bu haber 480 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,135 µs