En Sıcak Konular

Hedef Ankara ve İstanbul'da kaos

1 Ağustos 2013 08:40 tsi
Hedef Ankara ve İstanbul'da kaos Yunan emniyet güçlerinin Sakız Adası açıklarında bir botta yakalanan DHKP-C'lilerin hedefinin İstanbul ve Ankara olduğu öğrenildi.

AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı'na lav silahlı ve bombalı saldırı olayında ismi geçen DHKP-C'li Hasan Biber önceki gün Sakız Adası yakınlarında bomba yüklü bota düzenlenen operasyonda yakalandı. Sansasyonel eylemler için Türkiye'ye geçmek isteyen teröristler, Türk istihbaratının verdiği bilgilerle yakalandı.

Ankara'daki ABD elçiliğine yönelik DHKP-C'nin canlı bomba eylemi düzenlemesinin ardından Türkiye, Yunanistan'daki terör kamplarında kalan DHKP-C'yi yakın takibe aldı. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Yunanistan ile yapılan ikili görüşmelerde örgüt kamplarının kapatılmasının geciktirilmesi ve isimleri verilen militanların tamamının gözaltına alınmaması üzerine bu ülke üzerinde uluslararası baskı oluşturulabilmesi için ABD ve AB devreye sokuldu.

ÜÇ GÜN ÖNCE HABER VERİLDİ

DHKP-C'nin Yunanistan kampları ve eylemcileriyle ilgili elde edilen tüm bilgiler ABD ve Yunanistan tarafıyla anında paylaşıldı. Son olarak 19 Mart'ta Adalet Bakanlığı'na saldırının ardından Yunanistan'a kaçan Hasan Biber, bu kez yanına aynı olayın faillerinden Suriye'ye kaçan Muharrem Karataş'ın yerine Mehmet Yayla'yı alarak Türkiye'ye ikinci bir eylem için giriş yapmak istedi. Hasar Biber ile ilgili Türk istihbaratının elde ettiği bu bilgi üç gün önce paylaşıldı. Biber ve beraberindekilerin deniz yoluyla Yunan adalarından Türkiye'ye giriş yapmak isteyeceği bilgisi ABD'nin terörle ilgili mercilerine iletildi. ABD de Türkiye'nin verdiği istihbaratı Yunan makamlarıyla paylaşarak gereğinin yapılmasını istedi. Yunanistan polisi de bilginin teyidi için Türk tarafını aradı. Türkiye'den Yunanistan'a 'Botla Sakız Adası'ndan gelecekler' bilgisi verildi. Bunun üzerine önceki gün Sakız Adası açıklarında Türkiye'ye giriş yapmak isteyen DHKP-C'li Hasan Biber, Mehmet Yayla ve onlara yardımcı olan 2 yabancı pasaportlu Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı.

BAKANLIĞA EL BOMBASI ATTI

Botun kaptanı taşıdığı yükün ne olduğunu bilmediğini ve 500 Euro karşılığında yola çıktığını savundu. Gözaltına alınan iki Türk'ten birinin 19 Mart'ta Adalet Bakanlığı'na el bombasını atan DHKP-C'li Hasan Biber olduğu anlaşıldı. Yakalanan diğer kişinin ise yine DHKP-C'li Mehmet Yayla olduğu kaydedildi.

İADE İÇİN GİRİŞİM BAŞLATILDI

İçişleri Bakanı Muammer Güler, olaya ilişkin yaptığı açıklamada Ege'deki silah operasyonunda yakalanan 4 kişiden birinin, AK Parti binası ve Adalet Bakanlığı'na yapılan saldırı olayının faili olduğunu açıkladı. Güler, "Adalet Bakanlığı'na atılan bombanın faili olduğu açıkça tespit edilen Hasan Biber isimli DHKP-C terör örgütü mensubu şahıs yakalandı" dedi. Güler, bu olayla ilgili Yunan polisinin düzenlediği operasyonda 2 kişinin daha gözaltına alındığını söyledi. Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı da Biber'in ve diğer şüphelilerin teslim edilmesi için girişimlerde bulundu.

Öte yandan, Sakız Adası açıklarında bir botta mühimmat ele geçirilmesinin ardından şu ana kadar 8 kişinin tutuklandığı açıklandı. Tutuklananlardan 5'inin Türk, diğerlerinin Yunan vatandaşı olduğu kaydedildi.

Hedef Ankara ve İstanbul'da kaos

Yunan emniyet güçlerinin Sakız Adası açıklarında bir botta yakalanan DHKP-C'lilerin hedefinin İstanbul ve Ankara olduğu öğrenildi.

Yunanistan Sahil Güvenlik Güçleri'nin Yunanistan'a bağlı Sakız Adası açıklarında bir bota yaptığı baskında ele geçirilen mühimmatın DHKP-C'ye ait olduğu kesinlik kazandı. Yunanistan emniyet güçleri ile MİT'in istihbarat paylaşımıyla yaptığı operasyonda lav silahı, anti tank silahı, patlayıcı ve uzaktan kumanda düzeneği, el bombaları, iki adet tabanca, 200 mermi ele geçirildi. Yunanistan'da yakalanan mühimmatın Ankara'da devlet kurumlarına yönelik saldırı, İstanbul'da ise sansasyonel eylemlerle kaos ortamı oluşturmak için Türkiye'ye getirildiği ortaya çıktı. Yeni eylem planında devlet kurumlarını hedef alacak olan DHKP-C, Ankara'da ve İstanbul'da ses getirecek sansasyonel eylemlere hazırlanıyordu. Yeni saldırı taktiği bu defa canlı bomba değil havan ve RPG tipi roketatarlarla devlet kurumlarının bombalanması olacaktı. Hasan Biber ve Mehmet Yayla'nın Yunanistan'dan İzmir'e geçtikten sonra yine deniz yoluyla İstanbul'a gitmeyi planladıkları öğrenildi.

Türk polisi de önlem aldı

Yunan polisinin operasyonda başarısız olabileceği de gözönüne alan polis, Ege'de ve Çeşme'de tertibat aldı. Buralarda eylemcileri bekleyen polis, Yunan polisinin operasyonu başarılı bir şekilde gerçekleştirdiği bilgisini İçişleri Bakanı Muammer Güler'e iletti. Önceki akşam Başbakanlık'ta yapılan Suriye zirvesinin ardından Bakan Güler, gelişmeleri Başbakan Erdoğan'a aktardı.








 
 

Bu haber 802 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,256 µs