En Sıcak Konular

Büyükşehir'in Bayram tedbirleri

31 Temmuz 2013 13:51 tsi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 3 gün sürecek Ramazan Bayramı boyunca çeşitli önlemler aldı.

Toplu taşıma araçlarında ulaşım yüzde 50 indirimli olacak. Vatandaşlar her türlü şikayetlerini Beyaz Masa 153’e bildirebilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı boyunca alınan tedbirler kapsamında, Arefe ve Bayram günlerinde otobüs sefer sayısını artırarak ve hizmetlerin aksamaması, normal ve ek seferlerin düzenli olarak yapılması için gereken bütün tedbirlerin alınacağını duyurdu. Vatandaşlar, İETT ile ilgili sorunlarını 444 1871 no’lu telefona iletebilecek.

Bayramın üç günü boyunca metro, hafif metro ve tramvay seferleri, öğleden önce seyrek, öğleden sonraları ise sıklaştırılarak gerçekleşecek. Tarifeli seferler dışında, artan yolcu yoğunluğuna bağlı olarak ek seferler düzenleyerek İstanbulluların rahat seyahat etmesi sağlanacak.

İSKİ, tüm İstanbul’da tam kapasiteyle su verecek. Olabilecek su arızası ve kanal tıkanmasıyla ilgili tedbirleri arttıracak olan İSKİ, nöbetçi ekip sayısını da artıracak. İstanbul genelinde su ve kanal tıkanmaları için: Alo 185 ve 321 00 00 numaralı telefonlara müracaat edilebilecek. İtfaiye ekipleri, 24 saat görev başında olacak.

Boğaziçi İmar Müdürlüğü, bayram süresince görev yapacak ekiplerin sayısını arttıracak. Tatil nedeniyle kaçak yapı ve gecekondu yapımına asla izin verilmeyecek.

Sağlık İşleri Müdürlüğü bayram süresince görev yapacak 1 doktor, 1 zabıta ve 1 sağlık memurundan oluşan nöbetçi ekibi mesai saatlerinde Unkapanı Hıfzısıhha Binası’nda hazır bulunduracak. Vatandaşlar sağlık konusundaki şikâyetlerini; 513 36 12 – 13 no’lu telefona bildirebilecek.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekip sayısını normal günlere kıyasla arttırarak bayram süresince görev yapacak. Zabıta ekipleri, ilçe zabıta birimleriyle koordineli olarak kent genelinde denetimler yapacak. Beyoğlu, İstanbul ve Anadolu kesimindeki sokaklarda dolmuş, taksi ve minibüsleri denetleyecek. Yolcu trafiğinin yoğun olacağı otogar, havaalanı ve yolcu salonlarının periyodik kontrolü için görevli sayısı artırılırken, ana arterler ve ara meydanlarda da denetimler sıklaştırılacak.
 
 

cihan


Bu haber 461 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,932 µs