En Sıcak Konular

İngiltere'de ''Twitter'' tartışması

31 Temmuz 2013 12:59 tsi
İngiltere'de bir kadın milletvekili ile kadın yazarın sosyal paylaşım ağı Twitter üzerinden tehdit alması, ülkede Twitter'ın güvenliği ve kontrolünün tartışılmasına neden oldu.

Gazeteci Caroline Criado-Perez ve İşçi Partisi milletvekili Stella Creasey, Twitter'da "kasten taciz ve saldırı amacıyla kullanılan" hesaplardan (trollerden) yöneltilen saldırıların hedefi oldu.

İngiliz polisi, gazeteci Perez'i tehdit eden hesaba ulaştı ve Manchester'da 21 yaşında bir şüpheliyi gözaltına aldı. Şüpheli, geçen pazartesi günü sorgusunun ardından kefaletle serbest bırakıldı. İngiliz polisi, İşçi Partili milletvekili Creasey'e yönelik tehditler hakkında ise soruşturma başlattı.

İngiliz Parlamentosu'nun Kültür Komisyonu Başkanı John Whittingdale bu gelişmelerin ardından, Twitter'ın üst yöneticilerinin, kullanıcılarına yönelik "taciz ve tehdit konularını" nasıl ele aldığının sorgulanmasını istedi.

Kültür Komisyonu sonbaharda, internette sorun oluşturan içerikler ve çocukların korunmasıyla ilgili bir soruşturma yürütecek. Whittingdale, bu soruşturmanın bir parçası olarak, sosyal paylaşım sitelerindeki taciz ve hakaret içeren hesapların kontrolünün de ele alınması ve tartışılmasını istiyor.  

Bu arada 88 binden fazla kişi, Twitter'ın "tacizi bildir" yazılı bir opsiyona yer vermesi gerektiği yönündeki imza kampanyasına destek verdi.

Twitter'ın güvenlik birimi yetkilisi Del Harvey ise şirketin taciz konusunu ciddiye aldığını ancak kullanıcıların "kabul edilemez" gördükleri ifadeleri kendilerine şikayet etmesinin önemini vurguladı. Harvey ayrıca, konunun Twitter'a olan güveni olumsuz etkilemesinden endişe duyduklarını dile getirdi.

aa

Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,929 µs