En Sıcak Konular

Cami ve dershanelere PKK molotofu

30 Temmuz 2013 08:49 tsi
Şırnak merkez Külliye Camii ve cami altında bulunan gençlik merkezi ile özel bir dershaneye yapılan saldırının ardından PKK çıktı.

KCK’nın gençlik yapılanması YDG-H militanları, Şırnak merkez Külliye Camii’ne el yapımı bomba ile saldırdı. Öğrencilerin olmadığı sırada gerçekleşen bombalı saldırı sonucu cami ve dershane hasar gördü.

Yüzleri poşuyla kapatılmış bir grup, molotof kokteyli ve el yapımı bombalarla Külliye Camii altında bulunan gençlik merkezi ile özel bir dershaneye yönelik eylem düzenledi.

YDG-H MİLİTANLARI YİNE SALDIRDI

Bombalı saldırılarda ölen veya yaralanan olmazken, gençlik merkezi, cami ve dershanede maddi hasar meydana geldi. Patlamanın etkisiyle cami altındaki gençlik merkezinin girişi de hasar gördü.

Saldırı sonrası olay yerine gelen güvenlik güçleri saldırganları yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan inceleme ve görgü tanıklarının ifadelerine göre saldırıyı KCK’nın gençlik yapılanması YDG-H militanlarının düzenlediği iddia edildi.

3 AYDA iKiNCi SALDIRI

Yaklaşık 3 ay önce de cami ve dershane benzer bir saldırıya uğramıştı. Öğrencilerin bulunmadığı sırada yapılan saldırıda, ölen veya yaralanan olmazken, eğitim merkezi ve Külliye Camii’nde maddi hasar meydana geldi. Caminin ikinci katında bulunan Sefine Gençlik Merkezi’ne atılan molotof ve patlayıcılar cami ve içindeki eşyalara da zarar verdi.

Patlama sesiyle panik yaşayan vatandaşların haber vermesi üzerine derneğe gelen polis, çevredeki güvenlik kameralarını da inceledi. Kaçan saldırganları yakalamak için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

bugün

Bu haber 557 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,624 µs