En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: Türkiye felakete sürükleniyor

27 Temmuz 2013 22:57 tsi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin Ortadoğu'da felakete doğru sürüklendiğini ve Ortadoğu politikasının başka mecralara kaydığını söyledi.



Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin toplu açılış törenlerine katıldı. Burada Mersinlilere hitap eden Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etmemesini eleştirdi. "Bir ülkenin Başbakanı Mersin'e gelip burada yapılan hizmetler için belediye başkanına teşekkür etmezse, o durum Başbakan'ın ne kadar küçüldüğünü gösterir." Kılıçdaroğlu, "Biz memlekete hizmet eden herkese saygı duyarız, yeter ki doğrulukla dürüstlükle hizmet etsin. Bir kentte yaşamanın sorumluğu vardır. Kentli yaşadığı kente sahip çıkmak durumundadır. Gençlerine, komşusuna, havasına sahip çıkacak. Kentine sahip çıkan ülkesine sahip çıkar. Mersin bunu başarıyor." dedi.

        İstanbul'daki Gezi Parkı'nı artık sadece Türkiye değil, tüm dünyanın bildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Gencecik çocuklarımız, Türkiye olarak bizi dünyaya tanıtlar. Türkiye'nin onurunu o gençler kurtardı, o gençler özgürlük dedi, bütün dünya o gençlere sahip çıktı. Nobelli yazarlar, Oscarlı sanatçılar gençlere sahip çıktı. Bir kişi vardı sahip çıkmayan onu sizi daha iyi biliyorsunuz. O gençler için şimdi cadı avı başlattılar. Sanıyorlar ki 'tutuklayıp korkuturuz' dediler. O gençler senin TOMA'larına, sopalarına karşı çıktı. Onları korkutamazsın onlar bizimdir, gençler baş tacımızdır. Biz sonuna kadar sahip çıkacağız. Emin olun o gençler dünyayı da toplumu da biliyorlar. Hepimize güzel bir ders verdiler. 'Farklılıklarımız zenginlik' dediler, başörtülülere namaz kılanlara sahip çıktılar, bir arada yaşamanın ne kadar güzel olduğunu dünyaya anlattılar. Onların alınlarından öpüyorum. Türkiye'de özgürlük ve demokrasi açısından sorunlarımız var. İnsanlar düşüncelerini rahat dile getiremiyor, gazeteciler özgürce yazamıyor, yazanlar kapının önüne konuyor ya da hapse atılıyor. Türkiye'de özgürlük ve demokrasi istediğimiz ölçüde gelişmedi." diye konuştu.

        CHP'nin 3 büyük devrimi gerçekleştirdiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Birinci devrim cumhuriyeti kurmaktır. Daha sonra çok partili hayata geçtik, sonra bu ülkeye sosyal demokrasiyi getirdik. Şimdi 4. devrime imza atacağız, demokrasi ve özgürlük devrimi olacak. Nerede baskı varsa buna tepki veren insanlar var. Türkiye'deki eylemcilerin tepkisi dünyanın her tarafından ses getirdi. Bu hükümet ülkeyi yönetemiyor halkı bölmeyi marifet sanıyor; 'Türk, Çerkez, Laz, Alevi, Sünni' dedi. Biz bölünmeyeceğiz birlikte olacağız. Birleşe birleşe kazanacağız. Beraber yola çıkacağız her kesin inancına kimliğine saygı göstereceğiz. Ne kadar baskı gelirse bizi yıldıramayacak daha çok özgürlük daha fazla demokrasi olacak."

        "İSLAM DÜNYASI DIŞINDA KAN AKAN YER YOK"

        "İslam dünyası dışında kan akan yer yok. Neden?" diye soran Kılıçdaroğlu, Suriye'de, Mısır'da her gün kan aktığını belirterek, Türkiye'nin de Ortadoğu'da bataklığına sürüklendiğini iddia etti. Kemal Kılıçdaroğlu, Ortadoğu politikası başka bir mecraya sürükleniyor, başka bir alana çekiliyor. Türkiye güven veren, örnek bir ülke olabilirdi. Herkesin saygı duyduğu herkesin özlemle baktığı bir ülke olabilirdi. Suriye'de izlediğimiz yanlış politika Suriye'de kan akmasına yol açtı. Pek çok radikal unsurları AK Parti Türkiye'ye getirdi, cebine para koydu, eline silah verdi, 'git kardeşini öldür' dedi. Bunu kabul etmiyoruz. Ülkemizde olduğu gibi dünyada da barış istiyoruz. Türkiye'nin içindeki bulunduğu koşullardan çekilip çıkarılması lazam, kırılan dökülenin tamir edilmesi lazım. İnsanları ayrıştırdılar, birleştirilmesi lazım. Esnaf perişan yüzünün gülmesi lazım. Tüketen değil üreten bir Türkiye'yi ayağa kaldırmamız gerek. Bunun için yeni bir anlayışa, yeni bir yönetime yeni bir iktidara yani CHP'ye ihtiyaç var. Ayrılık gayrılık yapmadan herkesi kucaklayalım. Halkın iktidarının adresi CHP'dir."

        Türkiye'nin içinde bulunduğu koşulların doğru ve kolay olmadığını ifada eden Genel Başkan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Türkiye felakete doğru sürükleniyor. Buradan Türkiye'yi çıkarmamız gerek. Sevgiyi ve hoş görüşü hakim kılmamız lazım. Bu topraklar Yunus Emre'nin, Aşık Veysel'in, Mevlana'nın Pir Sultan Abdal'ın Aşım Sümmani'nin toprakları değil mi? Bu topraklarda insan sevgisi bereket var. Sokaklarda çatık kaşlı değil güler yüzlü gezmeliyiz, hepimizin aşı ve işi olmalı bu topraklarda."

        "YÖNETİMDE GENÇLERE DAHA FAZLA YER AÇILMALI"

        Nüfusun yüzde 50'sinin genç olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Yönetimde daha fazla gençlere yer açmalıyız. Gençleri bu ülkenin onuru kabul etmeliyiz. Gençler! Daha yüksek sesle haykırın, taleplerinizi yüksek sesle dillendirin. Bağımsız ve özgür Türkiye'yi yeniden inşa edelim." ifadelerini kullandı.

        Belediye başkanlarıyla ilgili baskılar olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bizim belediye başkanlarıyla ilgili olarak polis baskınları yapılar, sabahın köründe gözaltına alınır, insanlarımız görevlilerimiz tutuklanır. Ama ne yaparlarsa yapsınlar halka hizmetten asla ve asla vazgeçmeyecekler. O yolda yollarına kararlılıkla devam edeceklerdir. Baskılar bizi yıldıramayacak." diye konuştu.

(CİHAN)

Bu haber 791 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,156 µs