En Sıcak Konular

'Etnik meseleleri yeniden kaşıyabilirler'

25 Temmuz 2013 17:12 tsi
'Etnik meseleleri yeniden kaşıyabilirler' "Şu an dağdan son PKK'lılar iniyorlar. Bir daha kimse dağa çıkmayacaktır, arazide olacaktır. Asıl şiddet şehirde olacaktır ve çok kanlı olacaktır. Onu düşünmeleri lazım."

Entelektüel sol düşüncenin uzun soluklu dergisi Birikim'in Genel Yayın Yönetmeni Ömer Laçiner, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin başarısının yüzde 50'sinin ana muhalefette bulunan Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) ait olduğunu söyledi.

CHP'nin çöküşte olduğunu belirten Laçiner, "Bana göre CHP öldü aslında; o bilmiyor, bir de biz bilmiyoruz." dedi. Lançiner, barış sürecinin akamete uğraması halinde ise şiddet eylemlerinin şehir merkezlerine taşınacağını ifade etti.

Yayın hayatına 'aylık sosyalist kültür dergisi' sloganıyla başlayan Birikim'in Genel Yayın Yönetmeni Ömer Laçiner, Cihan Medya Haber Dergisi'ne gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
ÇÖZÜM SÜRECİ SONUÇ VERMEZSE ŞİDDET ŞEHRE TAŞINIR

Terörün bitirilmesi amacıyla başlatılan çözüm sürecinin başarılı olması temennisinde bulunan Laçiner, süreçte yaşanabilecek bir hayal kırıklığının, şiddeti şehre taşıyacağına dikkat çekti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın barış sürecini başlatmakla büyük bir risk aldığını söyleyen Laçiner, şunları aktardı: "Biz bu ülkenin geleceği için, insanları için başarmasını, onun adına da bu başarının tescil edilmesini isteriz.Yeter ki bu iş bitsin. Türkiye Kürtleri'nin üçte birinden fazlası, yüzde 40-45'i Türkler'le artık iç içe yaşıyorlar. Yüzde yüz Kürt bölgeleri genel nüfusta azaldı. Yarın, öbür gün bu ve şu nedenle yeniden etnik kimlik meseleleri, çağımızın bir hastalığı, yeniden kaşınabilir; her yerde olduğu gibi burada da olabilir. Bir daha kimse kırda falan beklemez, şiddet şehre inecektir. Şu an dağdan son PKK'lılar iniyorlar. Bir daha kimse dağa çıkmayacaktır, arazide olacaktır. Asıl şiddet şehirde olacaktır ve çok kanlı olacaktır. Onu düşünmeleri lazım. Bu hükümet böyle bir işi başlatmakla risk aldı."
TÜRK SOLU PKK'YA GIPTA İLE BAKIYOR

Solda bir kesimin PKK'nın şiddetini meşru gördüğü yönündeki tespitlerin doğru olduğunu vurgulayan Ömer Laçiner, Türkiye'de teşebbüs edilmiş silahlı isyan hareketlerinden en başarılısının PKK olduğuna dikkat çekti, Türkiye solunda buna 'gıpta' ile bakıldığını belirtti.

Laçiner, CHP için ise "Bana göre CHP öldü aslında; o bilmiyor, bir de biz bilmiyoruz. Sakalı çıkıyor diye bazen ölülerin yaşadığı zannedilir. O da öyle." değerlendirmesinde bulundu. "Sorunun çözümü CHP'de de değil." diyen Laçiner Cihan Medya Haber Dergisi'ne şunları anlattı: "CHP, Türkiye toplumunda vaktiyle gayet etkili olmuş bir tabakanın, bu gücü ve etkisini çeşitli siyasi, sosyal ve ekonomik olarak kaybetmesinden dolayı çöküşte. Yerine yeni güçler yükseldi. O yükselen sosyal güçler, bugün AKP'de temsil edilen güçler. AKP'nin temsil ettiği muhafazakâr, merkez sağa karşı bir merkez sol, sosyal demokrat bir merkez sol alternatif olabilir mi? Bunu CHP'den üretmeye çalışıyorlar. Bu da tutmuyor. Türkiye'de bu potansiyeli harekete geçirebilecek olanlar, tembel oldukları için ciddi donanımları olmadığı için beceremiyorlar. CHP'nin sağını, solunu, köşesini makyaj yapıp yapmaya çalışıyorlar ama olmuyor. CHP, CHP'liliğini gösteriyor...Adalet ve Kalkınma Partisi'nin başarısının yüzde 50'si kendisine aitse yüzde 50'si de CHP'ye aittir. Onu da hiç unutmasın." dedi.



Bu haber 863 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,520 µs