En Sıcak Konular

Bakan Yazıcı'dan TÜPRAŞ açıklaması

25 Temmuz 2013 13:56 tsi
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, TÜPRAŞ'ın denetlenmesiyle ilgili, "Türkiye'de ticari faaliyette bulunan her işletmenin denetlenmesi doğaldır. Kamu buna yetkilidir" dedi.

Yazıcı, Bakanlık yeni binasında, Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Ali Yücelen ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Türkiye'nin büyük bir ülke olduğunu ifade eden Yazıcı, özellikle son 10 yılda vatandaşların tesis ettiği güvenle daha büyük bir ülke halinde geldiğine dikkati çekti. Türkiye'de sivil toplum kuruluşları ve derneklerin sayısının arttığını işaret eden Yazıcı, "Bir toplum ne kadar örgütlüyse, demokrasi standardı da o kadar yüksek demektir. Akıl akıldan üstündür ve sonuçta doğru herneyse ona öyle ulaşılır" diye konuştu.

Ekonomik anlamda uluslararası ilişkilerin enerji odaklı hareket ettiğini değerlendirmesinde bulunan Yazıcı, şunları kaydetti:

"Ülkeler arası rekabet, özellikle devlet ve özel sektörde hep enerji kaynaklarına ilişkin. Ama tecrübelerim şu ki, dünyanın en temel sorunu yoksulluk, gelir dağılımının adaletli bölünmeyişi. Bu açıdan kendi toplumumuza baktığımızda dünyaya kıyasla Türkiye bu alanda da iyi bir seviyede. Bilhassa ramazanda yardımlaşmamız çok üst seviyelere çıkar. Hangi işi yapıyor olursak olalım, içinde bulunduğumuz topluma karşı sorumluluğumuz var. Herkes ticareti faaliyetini yürüttüğü toplumda diğer bireylere karşı sosyal sorumluluğunun da idraki içinde olması lazım."

Perakende ticaretin düzenlenmesi konusunda da çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Yazıcı, konunun düzenlenmeye muhtaç bir alan olduğunu, yeni yasama yılında düzenlemenin Meclis'te görüşüleceğini ifade etti.

Gezi parkı odaklı olaylara ilişkin de açıklamalarda bulunan Yazıcı,  "Bireylerin Türkiye'de hukukun üstünlüğü çerçevesinde eleştiri hakkını kullanma suretiyle ifade etme hakları var ama bunların kullanım alanları var" şeklinde konuştu.

TÜPRAŞ'ta yapılan denetimler

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yazıcı, TÜPRAŞ'ta yapılan denetimlere ilişkin bir soruya, "Türkiye'de ticari faaliyette bulunan her işletmenin denetlenmesi doğaldır. Kamu buna yetkilidir. Bu planlamayı yapar, denetimler bu planlar çerçevesinde gerçekleştirir. TÜPRAŞ akaryakıtın büyük tedarikçilerinden biri. Bu alanlara yapılan denetimin çok doğal olduğu kanısındayım. Bir şey yoksa neyle bağlantı kurarsanız kurun, bir şey olmayacak. Bir şey varsa, ortaya çıkması halinde, gereken uygulanır. Bu denetimleri herhangi birşeyle bağlantılı görmenin sağlıklı olduğu görüşünde değilim" yanıtını verdi.

Bir gazetecinin BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Kürt nüfusuna ilişkin açıklamalarına yönelik sorusu üzerine de Yazıcı, "O dedi diye öyle bir şey yok. Ana hedefe varmamızı engellyecek bir tutum içine giremeyiz. O dedi diye 40 milyon vardır demeyeceğiz. Bunlar bilimsel verilerle olur. Varsa ne olacak yani. Var olması bir şeyi mi değiştirecek? Kendini 'Kürt' olarak tanımlayan insanlara hak ihlali varsa, bu 3-5 kişi de olsa fark etmez. İnsan hakları oylama konusu olmaz. Bizim demokrasi ile hak ve özgürlüklere bakışımız bu" diye konuştu.

TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen de gümrüklere ilişkin bir rapor hazırladıklarını ve Bakan Yazıcı'ya takdim edeceklerini ifade etti. Bankacılık sektörüne ilişkin Bakan Yazıcı'nın girişimcilere destek olduğunu belirten Yücelen, söz konusu desteklerinden ötürü Yazıcı'ya teşekkürlerini sundu.

aa

Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,747 µs