En Sıcak Konular

Çin 'gösterişi' yasakladı

25 Temmuz 2013 11:05 tsi
Çin’de bundan 5 ay önce işbaşına gelen yeni yönetim, aldığı yasak kararıyla dikkatleri üzerine çekti. Gösterişli hükümet ve Komünist Parti binalarına yasak getirildi.

Çin yönetimi, yolsuzlukla mücadele ve tutumluluğu teşvik faaliyetleri çerçevesinde gösterişli hükümet ve Komünist Parti binalarının inşa edilmesine son verme kararı aldı.

Vuhan kentinde incelemelerde bulunan Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, “Vatandaşa hizmet eden binalar gördüğümde memnun oluyorum. Ancak gösterişli idare binaları gördüğümde kendimi kötü hissediyorum” dedi.

ZİYAFETLERE İZİN YOK

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping göreve geldiğinden bu yana yöneticilerden alçak gönüllü davranmalarını istiyor. Lüks otomobiller ve gösterişli ziyafet ve yemeklere izin verilmiyor.

KOMÜNİST PARTİ'DE ARINMA

Komünist Parti’nin 80 milyon dolayında üyesi Haziran ayından bu yana “tepeden tırnağa temizliğin hedeflendiği bir eğitim kampanyası”ndan geçiriliyor.

“Eski yöneticilerin isimlerinin karıştığı yolsuzluk, görevi kötüye kullanma ya da seks skandallarının partiyi yıprattığına” dikkat çekiliyor. Parti kadrolarının özeleştirel hareket etmeleri ve kitlelerin sorunlarına kulak vermeleri isteniyor.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, “Şekilcilik, bürokrasi, keyif düşkünlüğü ve lüks savurganlık” olarak tanımladığı davranışları sert şekilde eleştirmişti.

'KİTLE PARTİSİ' HEDEFİ

Şi Cinping, kampanya kapsamında Komünist Parti’nin “kitle çizgisi” anlayışını canlandırmayı amaçlıyor. Sözkonusu program, “ihtiyaçlarını daha iyi anlayabilmek amacıyla parti kadrolarının halka daha yakın olmasını” öngörüyor.

DW Türkçe

Bu haber 510 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,144 µs