En Sıcak Konular

Papa, Latin Amerika ülkelerini eleştirdi

25 Temmuz 2013 11:03 tsi
Papa Franciscus, uyuşturucuyu yasallaştırmayı planlayan Latin Amerika ülkelerini eleştirdi.

Dünya Gençlik Günü için Brezilya'yı ziyaret eden Papa Franciscus, uyuşturucuyu yasallaştırmayı planlayan bazı Latin Amerika ülkelerine eleştiriler yönelterek, bu ülkelerin liderlerine "madde bağımlılığının temel nedenleriyle mücadele etme" çağrısında bulundu.

Papa Franciscus, Brezilya'daki üçüncü gününde, Rio de Janeiro'nın Tijuca bölgesindeki Sao Francisco de Assis Hastanesi rehabilitasyon merkezinin resmi açılışını yaptı. Kötü hava koşullarına rağmen, bin kadar kişi Papa'yı görmek için merkezin önünde toplandı.

Rehabilitasyon merkezinde uyuşturucu bağımlılığını yenen eski hastalarla görüşen Papa, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "Madde bağımlılığının temel nedenlerinin ele alınması, gençlerin toplumun değerleri konusunda eğitilmesi, zorluklarla karşı karşıya olanların yanında olunması ve onlara geleceğe dair ümit verilmesi gerektiğini" vurguladı.

Papa, yasadışı maddelerle ilgili politikalarını yumuşatmayı planlayan bazı Latin Amerika ülkeleriyle ilgili olarak, "Uyuşturucu kaçakçılığı ve bağımlılığını azaltmayı başarmak, Latin Amerika'nın çeşitli bölgelerinde tartışıldığı gibi uyuşturucu kullanımının serbest bırakılmasıyla olmaz" diye konuştu.  

Uruguay'ın, esrar satışını yasallaştırmaya ilişkin çalışmaların son aşamasında olduğu, bazı ülkelerinse benzer girişimleri gündeme getirmeye hazırlandığı belirtiliyor. Kolombiya, Bolivya ve Ekvador liderlerininse bu konudaki yasaların esnetilmesi fikrine sıcak baktıkları biliniyor.

Papa'yı gün içinde Rio'da yoğun bir program bekliyor. Papa, şehrin sembolik anahtarının kendisine teslim edileceği törenin ardından kentin varoşlarındaki Varginhas mahallesine gidecek. Rio'daki Metropolitan Katedrali'ni ziyaretinin ardından Papa, dünyaca ünlü Copacabana plajına geçerek, kendisini burada bekleyenleri özel aracından selamlayacak.

aa

Bu haber 489 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,699 µs