En Sıcak Konular

AK Parti, adaylarını ne zaman duyuracak?

25 Temmuz 2013 09:11 tsi
AK Parti kampanyaların daha etkin olması için, Ramazan Bayramı'nın hemen ardından başkan adaylarını kamuoyuna duyuracak.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin provası olarak gördüğü mahalli seçimlere sıkı hazırlanıyor. Halkın mahalli idarelerden beklentileri ve istedikleri isimler konusunda il il üç farklı araştırma ile saha taranırken, kamuoyu liderlerinin de kanaati alınacak. AK Parti teşkilatı ile temayül yoklamasının yanı sıra il milletvekillerinin de muhtemel adaylar konusunda görüşleri alınacak. Yerel Yönetimler Başkanlığı'nca hazırlanan çalışmalar daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak partinin en üst karar organı MKYK ve MYK'da değerlendirilerek son karar verilecek.

Gözler ise, seçimin yıldızı olacak İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde adaylık ipini kimin göğüsleyeceği üzerinde. Parti yönetimi henüz büyükşehirlere yönelik bir isim çalışması gerçekleştirmedi. Çalışmalarda sadece halkın mevcut yönetimlerden memnuniyeti ve beklentileri ölçüldü.

Edinilen bilgilere göre; AK Parti, Ramazan Bayramı sonrasında ağustos ayı içinde adaylarını kamuoyuna açıklamaya başlayacak. Belediye başkan adaylarının erken açıklanmasına gerekçe olarak; geçtiğimiz aylarda yasalaşan büyükşehir düzenlemesi gösteriliyor. Parti içinde yapılan değerlendirmelerde bu düzenleme ile belediye sınırlarının il sınırlarına genişlediği, kampanyaların daha etkin olabilmesi için de adayların erken açıklanması gerektiği üzerinde duruluyor. Milletvekilleri ile teşkilatların da talebinin adayların erken açıklanması yönünde olduğu belirtiliyor.

Bu arada; üç dönem kuralı yüzünden bazı bakanların kamuoyundaki beklenti doğrultusunda büyükşehir belediye başkanlıklarına kaydırılması durumunda; mini kabine revizyonu gündeme gelebilecek.

Türkiye

Bu haber 468 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,894 µs