En Sıcak Konular

Ergün: Türkiye'nin büyümesi devam ediyor

24 Temmuz 2013 18:25 tsi
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye'nin büyümesinin, makul bir çizgide devam ettiğini belirtti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "Avrupa'da büyüyen ülke yok. Birçoğu eksi, en iyisi sıfır. Türkiye bu dönemde yüzde 3-4'lük büyümeleri yakalayabilmişse ya da yüzde 7'lik büyüme bizim için beklenti rakamıysa, bu önemli" dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak ve beraberindeki heyeti Bakanlıkta kabul eden Ergün, burada yaptığı konuşmada, sivil toplum kuruluşlarının (STK) toplumsal dinamizmde önemli bir yer tuttuğunu, MÜSİAD'ın da bu anlamda en önemli STK'lardan biri olduğunu söyledi.

Dünyanın şu an büyük çalkantıların içinden geçtiğine değinen Ergün, 2008 yılında başlayan krizin etkilerinin halen devam ettiğini ifade etti.

Bakan Ergün, Türkiye'nin 2008 krizinin etkilerini çabuk atlatabilmesini, içerideki dayanak noktalarına bağlayarak, şunları kaydetti:

"Türkiye bu dönemde siyasi istikrarını sağlamış, makroekonomik dengelerini kurmuştur ve eskiden 'önemli yaralar' olarak görülen problemlerine çözüm bulmuştur. Bunlar bizim güçlü noktalarımız. Bu güçlü noktalarımızı iyi değerlendirmemiz lazım. Zaten dünyadaki çalkantıların getirdiği yük var. Potansiyelimizi iyi kullanamıyoruz bu yükler nedeniyle. Avrupa'da daralma varsa, ne yapacaksınız da oraya daha çok mal satacaksınız Ya da Ortadoğu'daki gelişmeleri her zaman kontrol edemiyorsunuz. O açıdan onların üzerimize getirdiği yüklere ilaveten içeride başka yükler oluşturamamak lazım. Son olaylar, biraz da yük oluşturmaya yönelik de sonuçları olabilecek olaylardır. Dolayısıyla kimsenin daha fazla yük taşıyacak hali yok. Onun için herkesin daha dikkatli olması lazım."

"Büyümemizi devam ettirmemiz gerekiyor"

Ülkenin güvenli ve huzurlu olmasının, kendilerinin en güçlü noktalarından biri olduğunu belirten Ergün, bunun, üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir konu olduğunu bildirdi.

Türkiye'nin büyümesini makul bir büyüme çizgisinde devam ettirdiğine işaret eden Ergün, "Avrupa'da büyüyen ülke yok. Birçoğu eksi, en iyisi sıfır. Türkiye bu dönemde yüzde 3-4'lük büyümeleri yakalayabilmişse ya da yüzde 7'lik büyüme bizim için beklenti rakamıysa, bu önemli. Türkiye her yıl yüzde 7 büyüse tabi ki bizim için daha iyi olur ama bazen konjonktür buna imkan vermiyor. Orta Vadeli Program'da da bu tür hedefler belirlenmiş durumda. Sonuç olarak bizim büyümemizi devam ettirmemiz, yatırımların devam etmesi gerekiyor."

"İş adamı olarak bizim beklentimiz güven, huzur ve istikrar"

MÜSİAD Başkanı Nail Olpak da Bakan Ergün'e, hazırladıkları raporları sunacaklarını söyledi.

Dernek olarak ekonomiye ve dış politikaya yönelik raporlar hazırladıklarını anlatan Olpak, ekonomi raporlarının bu yılki konusunun güven ekonomisinde büyümenin finansmanı olduğunu ifade etti.

Olpak, iş adamlarının huzur, güven ve istikrar istediğinin ve bu kavramların kendileri için çok önemli olduğunun altını çizerek, "Güven ekonomisi kavramı bizim için çok önemli. Özellikle 2008 krizinde ülkemiz diğer ülkelerden pozitif yönde ayrışarak güvenli bir liman olduğunu göstermiştir. Biz buna inanıyoruz. Güven olmadığı zaman ekonomide işler yolunda gitmez. İş adamı olarak bizim beklentimiz de güven, huzur ve istikrardır" diye konuştu.

aa

Bu haber 543 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,709 µs