En Sıcak Konular

CHP'den basına: 'Ayyaş olun ama yandaş olmayın'

24 Temmuz 2013 17:05 tsi
CHP Ankara İl Başkanlığı üyeleri, basında sansürün kaldırılışının yıldönümünde basın açıklaması yaptı. CHP Basın Medya Komisyonu Başkanı Gamze Yıldırım : 'Biz yandaş basına, 'onurlu ol kalemini satma', medyaya da 'Ayyaş ol yandaş olma' diyoruz'

CHP Ankara İl Başkanlığı üyeleri, basında sansürün kaldırılışının yıldönümünde basın açıklaması yaptı. CHP Basın Medya Komisyonu Başkanı Gamze Yıldırım : "Biz yandaş basına, 'onurlu ol kalemini satma', medyaya da 'Ayyaş ol yandaş olma' diyoruz" dedi.

CHP Ankara İl Başkanlığı üyeleri, basında sansürün kaldırılışının yıldönümünde basın açıklaması yaptı. Anadolu Ajansı önündeki basın açıklamasına CHP Ankara Milletvekileri Aylin Nazlıaka ve İzzet Çetin de destek verdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, burada yaptığı konuşmada, basında sansürün kaldırılışının yıldönümünde bayram gibi bir kutlama yapmak istediklerini ancak sansür, otosansür ve cezaevlerinde tutuklu ve hükümlüler varken bunun mümkün olmadığını ifade etti. Akkaya, 123 gazetecinin tutuksuz, 65 gazetecinin tutuklu olarak yargılandığını belirterek, "Yargılanan ve tutuklu gazeteciler arasında ne tecavüzcü, ne hırsız ne de dolandırıcı var" dedi.

Aralarında 21 yaşındaki bir gazetecinin de olduğu bir çok gazetecinin, neden tutuklu olduğunu bilmediğini söyleyen Akkaya, CHP İzmir milletvekili Mustafa Balbay'ın da bunlardan biri olduğunu söyledi.

"Gezi Parkı eylemleri tüm ülkeyi sararken penguen belgesli yayınlanan bir ülkede" özgür basından söz edilemeyeceğini anlatan Akkaya, hükümet korkusuyla haberi görmezden gelen bir gazetecinin özgür olamayacağını vurguladı. Akkaya, konuşmasını "diren gazeteci" diye tamamladı.

CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın ise basında özgürlük anlamında durumun "içler acısı" olduğunu savunurken, CHP Basın Medya Komisyonu Başkanı Gamze Yıldırım, "Biz yandaş basına 'onurlu ol kalemini satma', medyaya da 'Ayyaş ol yandaş olma' diyoruz" dedi.

Bu haber 559 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,745 µs