En Sıcak Konular

Arınç: Örnek teşkil edecek seviyedeyiz

24 Temmuz 2013 13:40 tsi
Başbakan Yardımcısı Arınç, "Hükümetimiz döneminde ülkemiz basın özgürlüğü alanında çağdaş dünyaya örnek teşkil edecek seviyeye gelmiştir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Basında Sansürün Kaldırılışı ve Geleneksel Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Gelişmiş demokrasilerde devletin başlıca görevlerinden birinin de halkın haber alma hakkının ve ifade özgürlüğünün devamını sağlamak ve önündeki engelleri ortadan kaldırmak olduğunu vurgulayan Arınç, "Çünkü medya görevini ne kadar özgür yaparsa, bireyler ve toplum da kendini o kadar iyi ifade etme imkanına kavuşabilir" ifadesini kullandı.

Arınç, mesajında şunları kaydetti:

"Ülkemiz için 24 Temmuz 1908 tarihi, basında sansürün kaldırılması ve özgür basının oluşumu bakımından önemli bir dönemeçtir. O günden bu yana basınımız giderek gelişme kaydetmiş olsa da bu 105 yıllık süreçte yaşanan olağanüstü dönemlerde basın ve ifade özgürlüğü bakımından çok sıkıntılı durumlara sahne olmuştur.

Memnuniyetle görmekteyiz ki özellikle son 10 yılda Hükümetimiz döneminde kaydedilen aşamalar göz önüne alındığında ülkemiz, basın özgürlüğü alanında çağdaş dünyaya örnek teşkil edecek seviyeye gelmiş bulunmaktadır.

Bu süre içinde Basın Kanunu, Ceza Kanunu, RTÜK Kanunu gibi hukukî metinlerde yapılan değişiklikler ve bu kapsamdaki uygulamalarla, medyanın görevini en iyi ve rahat şekilde yapması sağlanmıştır. Gerek hükümet olarak gerek sorumluluk alanımdaki kurumlar olarak amacımız, medyanın kamuoyunu aydınlatma görevini yapacağı en iyi ortamı tesis etmektir.

Bu doğrultuda medya da bireysel hakları ve kamu yararını esas alan bir anlayışla 4. kuvvet olmanın gereklerini titizlikle yerine getirmelidir. Muazzam bir etkileme, kanaat oluşturma ve yönlendirme gücüne sahip olan günümüz medyasının, bu büyük sorumluluğunu gereğince yerine getireceğine inanıyorum. Bu düşüncelerle tüm medya mensuplarımızın 24 Temmuz Basında Sansürün İlk Kez Kaldırılışı ve Geleneksel Gazeteciler Günü'nü tebrik eder, başarı dileklerimle en içten selamlarımı, sevgilerimi sunarım."

aa

Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,860 µs