En Sıcak Konular

Bağış: Teyakkuzda olmalıyız

24 Temmuz 2013 09:42 tsi
Bağış: Teyakkuzda olmalıyız AB Bakanı Egemen Bağış, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Gezi Parkı odaklı eylemleri değerlendirken, "Unutmamak lazım ki, onlar ilk raundu kaybettiklerine inanıyorlar. Bu nedenle de içerideki uzantıları ile tekrar tekrar karışıklık çıkarmaya çalışacaklardır. Vatandaşlarımız provokasyonlara karşı teyakkuzda olmalı" dedi.

Arnavutköy'deki Taşoluk Camisi'nin bahçesinde cemaatle sohbet eden Bağış, AA muhabirinin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Mısır'da ordunun yönetime el koymasına ilişkin bir soru üzerine Bağış, "Herkes çok iyi biliyor ki, uluslararası arena sessiz kalmasaydı, bu darbe tutunacak dal bulamazdı. O yüzden AB'nin ve batı dünyasının Mısır'da Mursi'yle birlikte demokrasinin de serbest bırakılması yönünde irade göstermeleri önemlidir" dedi.

Bağış, Türkiye'nin ileri demokrasiye geçmesini istemeyenlerin her zaman önlerine engel koymaya çalıştıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

 "Türkiye'nin büyümesi, kalkınması, ilerlemesi birilerini fena halde rahatsız etti. İşte bundan dolayı da Gezi Parkı ile Türkiye'nin önünü tıkamak istediler. Fakat Türkiye onlara en güzel cevabı Kazlıçeşme'deki, Sincan'daki, Kayseri'deki, Erzurum'daki ve Samsun'daki yüzbinlerle vermiştir. Unutmamak lazım ki, onlar ilk raundu kaybettiklerine inanıyorlar. Bu nedenle de içerideki uzantıları ile tekrar tekrar karışıklık çıkarmaya çalışacaklardır. Duran adam eylemleri, içkili iftar eylemleri ve teravih eylemleri işte bunun içindir. Ateşin küllenmemesi, eylemlerin her daim sıcak tutulması içindir."

Vatandaşlardan bu ve benzeri provokasyonlara karşı teyakkuzda olmalarını isteyen Bağış, hep birlikte belirli bir seviyeye getirdikleri çözüm sürecini ve diğer süreçleri hayırlısıyla tamamına erdirip halkı bu belalardan kurtaracaklarını kaydetti.

PKK'ya, 6 ayda 4,2 milyar dolarlık darbe vuruldu

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, 30 senede 40 bin can ve 350 milyar dolar maliyeti ile Türkiye'nin büyümesinin önündeki en büyük engel olan terörü bertaraf edeceklerini belirterek, bugün Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, terör örgütünün en büyük geçim kaynağı olan uyuşturucu üretimine büyük darbe vurduğunu söyledi.

"Alevilerin kapısında nöbet tutarız"

"Biz hep birlikte Türkiye'yiz" diyen Bakan Egemen Bağış, karşıtlıkların bir kenara koyarak ortak paydada buluşacaklarını söyledi.

Birilerinin Türkiye'yi bölmesine, parçalamasına ve yutmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan Bağış, "Bakıyoruz bazı Alevi kardeşlerimize aynı 28 Şubat dönemini andıran provokasyonlar yapılmakta. Halkımızı bu ucuz oyunlarla böleceğini sananlar sadece gaflet içindedir. Gerekirse o alevi kardeşlerimizin kapısında biz nöbet tutar ve kimsenin bu ülkede yaşayanlara böylesine aşağılık provokasyonlara izin vermeyiz. Birlikte tesis ettiğimiz bu güzel organizasyonlarda, lütfen ülkemizin geleceği için dualar etmeyi ihmal etmeyelim. Allah ramazanımızı kurtuluşumuza vesile kılsın" ifadelerini kullandı.



Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,567 µs