En Sıcak Konular

Topbaş'ın adaylık için kararı

24 Temmuz 2013 09:03 tsi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, açıklamada bulundu.

Kadir Topbaş, belediye başkan adaylığına ilişkin, "Arzumuz hizmet etmek. Karar, partimiz, Sayın Başbakanım, halkımızın vereceği kamuoyu yoklamaları sonucu belli olacak" dedi.
    
Topbaş, muhtarlarla Haliç Kongre Merkezi'ndeki iftarda bir araya geldi. Görev süresi boyunca yapılan ulaşım, altyapı ve çevre hizmetlerini anlatan Topbaş, "İki dönemdir belediye başkanı olarak görev yapmaktayım. Nasip olursa, yine hizmet etme fırsatını bulursak, bu kentte beraberce hizmetlerimizi sürdürürüz. Bu yıl sonunda İstanbul'a yaptığımız yatırımlar toplamı 60 milyar lirayı bulacak. Yatırımların yüzde 55'i ulaşıma yapıldı" diye konuştu.

Topbaş, bundan sonraki süreçte İstanbul'un dünyada etkin bir noktaya geleceğini belirterek, "Arzumuz hizmet etmek. En büyük gurur bu. Vatandaşımız bu onurlu görevi verdiler. Ben buradayım, Allah nasip ederse, tabi siyaset bu. Vatandaşlarımız, partim bu kararı verecektir" dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Topbaş, belediye başkan adaylığıyla ilgili soruya karşılık, şunları söyledi:

"Özellikle İstanbullulara ve partime teşekkür ediyorum. İki dönemdir İstanbul gibi bir şehirde belediye başkanlığı görevini tarihinde ilk defa verdiler. Bu önemli bir onur benim için. Bugüne kadar yaptığımız hizmetler ortada. İstanbul'un çehresi değişti. İstanbul, gri bir şehirden, daha yeşil, New York'tan daha temiz bir hale geldi. Bundan sonraki süreç yine bir siyaset. Tabii ki siyasi partiler de kendi kulvarlarında başarıya erişmek ve İstanbul gibi bir kentte etkili olmak isteyecekler. Tüm siyasi partiler en güçlü adaylarıyla geçmişte olduğu gibi buradan başlayacaklar. CHP, Sayın Kılıçdaroğlu ile başladı, sonra genel başkan yaptı. İstanbul böyle etkin gücü olan bir yer. Biz de bu kentte hizmet etmeye devam ediyoruz. Karar, siyasi partimiz, Sayın Başbakanım, halkımızın vereceği kamuoyu yoklamaları sonucu belli olacak. Burada bize nasıl bir görev verirlerse, devam etmesi uygun görülürse, yapmakta olduğumuz projelerin özellikle 2016'da İstanbul'un günde 7 milyon insanın metroyu kullanabilme kapasitesini yakalamasını ben de arzu ederim. Bunu başarmak da isterim. 2019, daha sonraki dönem sonu 11 milyonlara ulaşmak önemli. Bunlar büyük projeler. Hazırlıklarını yaptık. Tabii ki karar siyaset tarafından açıklandığında hep beraberce gereğini yaparız."

Topbaş, "Sayın Başbakan'la sık sık bir araya geliyorsunuz. Adaylığınız konusunda bir görüşmeniz oldu mu?" sorusuna, "Siz hep adaylıkla ilgili röportaj yapacaksınız. İstanbul'u konuşalım, neler yaptık" yanıtını verdi.

İstanbul'da şu anda heyecan verici bir metro ihalesinin ilan edildiğini kaydeden Topbaş, "18 Eylül'de ihalesi yapılacak 17.5 kilometrelik metro. Dünyada kendi bütçesi ve kaynaklarından bu kadar metro yapan bir belediye yok. Türkiye'nin en büyük metrosunu biz yaptık. Kadıköy-Kartal hattını başardık. Aynı şekilde Ümraniye hattı şu anda 38 aylık rekor seviyede bitecek. Şimdi de Mahmutbey'i, kuzeyde Başakşehir, Bahçeşehir, Kayabaşı gibi bölgeleri, Halkalı'yı, Avcılar'ın bir bölümünü de içine alan, Gaziosmanpaşa'yı da denizle buluşturacak olan, Çağlayan'a gelip Kabataş hattıyla İstanbul Boğazı'na geçecek bir hattın ihalesini yapıyoruz" diye konuştu.

"Arnavutköy'e doğru bir metro hattı gerekli hale geliyor"

Topbaş, birçok insanın rahatsız olduğu için bazı yoğun saatlerde metrobüse binmediğini belirterek, şöyle devam etti:

"Biraz rahatlasa 1 milyonu geçecek, bunu görüyoruz. Ama bugün o sistemi mevcut düzeneklerle o kapasiteye ulaştırmamız mümkün değil, ancak metroyla olabilir. Arnavutköy'e doğru bir metro hattı gerekli hale geliyor. Sultançiftliği üzerinden geçen raylı sistem tramvayımız var. Kuzeydeki yeni yerleşim alanlarını da düşünürsek, metro da tercih edilir hale geliyor. Nerede bir yerleşim varsa artık İstanbullu metroyu görecek. Etütlerimizde 700-800 kilometreyi aşıyoruz. Bu da dünyada en fazla metro ağına sahip kentlerden biri haline getirecek istanbul'u."

Topbaş, metrobüs hattının devam edeceğini, altta metronun devreye gireceğini vurgulayarak, "Çünkü o bölgede giderek artan bir nüfus var. Yapılacak metroya destek olarak metrobüs devam edecek. Metroya inmeden veya birkaç duraklık kısa mesafelerde gitmek isteyenler metrobüsü kullanabilecek. Bu nedenle metrobüs sistemini kaldırmayacağız. İki hat birbirini desteklemiş olacak" diye konuştu.

cnnturk


Bu haber 515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,176 µs