En Sıcak Konular

Ra'sulayn'da çatışmalar sürüyor

24 Temmuz 2013 08:31 tsi
Suriye'nin Türkiye sınırındaki Resulayn ilçesinde rejim muhalifi Nusra Cephesi ile PKK’nın uzantısı PYD'ye bağlı güçler arasındaki silahlı çatışmalar yer yer yoğunlaşarak devam ediyor.

Suriye'nin Türkiye sınırındaki Ra'sulayn ilçesinde rejim muhalifi Nusra Cephesi ile PKK’nın uzantısı Demokratik Birlik Partisi'ne (PYD) bağlı güçler arasındaki silahlı çatışmalar yer yer yoğunlaşarak devam ediyor. Kanaslar, havan topları ve roket atarların kullanıldığı çatışmaların Tel Halef'in yanısıra Rimelan ve Tel Koçer beldelerinde de şiddetlendiği bildiriliyor.

Suriye'nin Türkiye sınırındaki Haseke vilayetine bağlı Ra'sulayn ilçesinin merkezini terk eden Nusra Cephesi güçleri, ilçeye bağlı Tel Halef beldesinde uzun namlulu silahlarla PYD’ye karşılık veriyor. Özellikle bazı mahallelerde evlere yerleşen PYD ve Nusra Cephesi mensupları, keskin nişancıların kullandığı Kanaslarla çatışıyor. Beldenin güney kesimlerinde yoğunlaşan çatışmalarda zaman zaman havan topları ve roket atarlar da kullanılıyor. Geceleri ise gruplar karşılıklı baskınlar düzenliyor.

PYD güçleri, Ra'sulayn’daki kontrolü tamamıyla sağladıklarını, Tel Halef'teki çatışmalarda Nusra Cephesi'ne kayıplar verdirdiklerini, 60’ı aşkın kişiyi sağ olarak ele geçirdiklerini iddia ediyor.

Ra'sulayn’da kasaba çevresinin yanısıra çatışmalar Tel Halef'te yoğunlaşmış durumda. Bu arada PYD karadan Nusra Cephesi güçlerine saldırırken, Suriye hava kuvvetleri de beldenin güney kesimlerini bombaladı. Beldede Arapların yaşadığı Sıkkeri köyünde bombardıman nedeniyle ölen ve yararlananlar olduğu bildirildi.

Öte yandan, Tel Abyad ve Tel Halef’in yanısıra yine Haseke vilayetine bağlı olan ve Irak sınırına yakın yerlerde, özellikle petrol bölgesi Rimelan ve Tel Koçer beldelerinde de Nusra Cephesi ile PYD arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı öğrenildi.

aa

Bu haber 468 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,202 µs