En Sıcak Konular

Terör örgütünün yalanı

24 Temmuz 2013 08:19 tsi
Terör örgütünün yalanı İstihbarat raporlarına göre çözüm süreci kapsamında geri çekilmeye başlayan PKK’nın gençleri iş vaadiyle kandırdığı ortaya çıktı.

Güvenlik birimlerinin hazırladığı raporlar, PKK’nın çekilmediğini, aksine güç topladığını gözler önüne serdi. Bugün'de yer alan habere göre; bölücü örgüt, iş vaadiyle gençleri dağa çıkarmaya devam ederken 6 ayda 2 bin kişi örgüte katıldı. Terör örgütünün hedefinin 50 bin yetişmiş silahlı terörist olduğu istihbarat raporlarında yer aldı.
 
ÖCALAN AÇIKLAMIŞTI
 
Çözüm süreciyle beraber PKK’lıların silah bırakacağı ve ülkeyi terk edeceği beklentisi oluştu.

Abdullah Öcalan, 21 Mart’ta Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarında “silah döneminin” bittiğini ilan etmişti. O tarihten itibaren bölücü örgütün yurtdışına çekileceği açıklandı ve ateşkes ilan edildi.
 
Fakat güvenlik güçlerinin yaptığı takip ve istihbarat çalışmaları bölücü örgütte çekilmenin olmadığını, aksine daha fazla yandaş toplayıp dağa çıkardığı kaydedildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan son Akil İnsanlar Heyeti toplantısında bölücü örgütte çekilmenin olmadığını dile getirmişti.

Terör örgütünün yüzde 15’lik bir çekilme sağladığı ve örgüt mensuplarının ülkeyi terk etmediği ortaya çıktı.

ÇOCUKLARINIZA İŞ VERECEĞİZ

Çözüm süreci boyunca operasyon yapmayan güvenlik kuvvetlerine karşı, PKK mart ayından bu yana yol kesme, askerlere taciz ateşi, haraç toplama gibi çeşitli eylemler düzenledi. Güvenlik güçlerinin hazırladığı son raporlar ise PKK’nın çekilmek yerine daha fazla yandaş toplamaya çalıştığını gösterdi. Son 6 ayda bölücü örgüte 2 bin dolayında katılımın olduğu öğrenildi.

PKK’lıların, bölge halkı üzerinde baskı oluşturduğu öğrenildi. Kürt vatandaşlardan bazıları, süreç sonunda bölgenin PKK kontrolüne geçeceğine inandırıldı. PKK, maddi durumu kötü olan aileleri, “Çocuklarınızı memur yapacağız, iş vereceğiz” söylemleriyle kandırdı. Ailelerin çocuklarının dağa çıkmasına bu şekilde izin verdiği belirtildi.

50 bin militan hedef

İstihbarat birimlerinin aldığı bilgiler ve yaptığı tespitlerde bölücü örgütün güç toplamaya çalıştığı belirlendi. PKK’nın süreci kullandığı kaydedildi. Terör örgütünün bu dönemde silahlı eğitim almış 50 bin terörist yetiştirmeye çalıştığı aktarıldı. Bölücü örgütün yetiştirdiği teröristleri “Serhildan” yani şehirlerde olay çıkaran elemanlar olarak kullanacağı bildirildi.

 



Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,211 µs