En Sıcak Konular

Darbe karşıtlarına saldırı: 2 ölü

24 Temmuz 2013 08:06 tsi
Kahire'de "Baltacı"ların, darbe karşıtı göstericilere yönelik saldırısında 2 kişi öldü. Mansura Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen saldırıda 12'si polis 19 kişi yaralandı.

Mısır Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Abdulfettah Sisi aleyhine sloganlar atıp ordunun müdahalesiyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin serbest bırakılması ve göreve iadesini talep eden demokrasi yanlılarının gösterileri sürüyor.

Mısır'da, "Darbeyi Red ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak" hareketinin "Meşruiyetin dönüşü" adıyla düzenlediği Muhammed Mursi'ye destek gösterilerinde bulunmak üzere İskenderiye, Sohac, Beni Suveyf, Mansura, Port Said, Süveyş ve Feyyum kentlerinde gece yürüyüşleri düzenlendi.

Teravih namazından sonra ellerinde Mısır bayrakları ve Mursi posterleri taşıyan darbe karşıtları Muhammed Mursi'nin göreve iadesini talep ederek, askeri darbe aleyhinde sloganlar attı.

2 kişi öldü

Mısır'ın başkenti Kahire'de, "Baltacı" denilen suç gruplarının Salah Salim caddesinde darbe karşıtı yürüyüş düzenleyen göstericilere yönelik saldırısında 2 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire'nin Şobra semtinde toplanıp Nasır City'deki Rabiatul Adeviyye meydanındaki darbe karşıtı gösterilere destek için Salah Salim caddesinde yürüyüşe geçen protestoculara, "Baltacı" denilen suç gruplarının silahlı saldırısı sonucu ilk belirlemelere göre 2 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.

Saldırıda yaralananların Rabiatul Adeviyye meydanı sağlık merkezine nakledildiği, hayatını kaybeden 2 kişinin naaşının ise bölgedeki sahra hastanesi morguna kaldırıldığı öğrenildi.

Öte yandan "Baltacı" adı verilen suç gruplarının başkent Kahire'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde darbe karşıtı gösteri düzenleyen protestoculara saldırması sonucu en az 20 kişinin yaralandığı bildirildi.

Mansura emniyet müdürlüğüne saldırı

Mısır İçişleri Bakanlığı, Mansura emniyet müdürlüğünün birinci katının hedef alındığı bombalı saldırıda 12 polisin aralarında olduğu 19 kişinin yaralandığını açıkladı. Saldırı sonucu emniyet müdürlüğü binası ve çevresindeki araçlarda maddi hasar meydana geldiği belirtilerek, yaralanan polislerin çevre hastanelere nakledildiği ifade edildi.

Sina'da roket saldırısı

Sina'da askeri kontrol noktasına düzenlenen roket saldırısında bir subay yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Ariş kentindeki polis kontrol noktasına kimliği belirsiz silahlı grup tarafından RPG tipi roketle saldırı gerçekleştirildi. Olayda yaralanan subayın hastaneye nakledildiği kaydedildi.

aa

Bu haber 518 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,220 µs