En Sıcak Konular

Bağış'tan faiz lobisi açıklaması

23 Temmuz 2013 12:42 tsi
Bağış'tan faiz lobisi açıklaması AB Bakanı Egemen Bağış, "Faiz lobisi Türkiye'ye tuzak kurmasın da nereye kursun? Öyle rantlarına mani olduk ki..." dedi.

Özel uçakla Batman Havaalanı'na oradan da karayoluyla Siirt'e gelen Bakan Bağış, Öğretmenevinde düzenlenen sahur programına katıldı. Bakan Bağış, Türkiye'nin kendi iktidarları döneminde çok büyük aşamalar kaydettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Geriye dönüp baktığımız zaman Türkiye nerden nereye gelmiş? Bir zamanlar yüzde 65 faizle borçlanan Türkiye, yüzde 4.6'lara kadar düşmüş. Faiz lobisi Türkiye'ye tuzak kurmasında nereye kursun? Öyle rantlarına mani olduk ki, öyle çabalarına ve havada kaptıkları o kirli düzenlerini bozduk ki tabii ki Türkiye üzerinden oyun kurmaya kalkacaklar. Tabii onlar Taksim'den bir Tahrir çıkarmaya kalkacaklar. Ama yine bu milletin iradesi ve Siirt'ten başlayan o demokrasi kararlılığı Kazılçeşme'de, Sincan'da, Kayseri'de, Erzurum'da ve Samsun'da kendini gösterdi. Devletin geçmişte yalnız Müslümanlara değil, Ermeni, Ortodoks ve Roman vatandaşlarına da zulüm yaptığını ifade eden Bağış, artık bunların geride kaldığını kaydetti.

Bağış, bir dönem katsayı denen insanlık dışı bir uygulamanın olduğunu, devletin kendi öğrencileri arasında ayrımcılık yaptığını belirterek, "Devlet kendini üniversite kapısında kıyafet bekçisi zannediyordu. Ama bu zulmü sadece inançlı Müslümanlara yapmıyordu. Bu ülkenin Ermeni vatandaşlarına da. 112 yıl boyunca kendi mabetlerini kapalı tuttular. Akdamar'a sokmadılar. Bu ülkenin Ortodoks vatandaşlarını Sümela Manastırı'na 88 yıl boyunca sokmadılar. Yıllarca bu ülkenin Roman vatandaşlarını hor gördüler. Onlara başka isimlerle hitap ettiler. Ama şimdi TOKİ Roman kardeşlerimiz içinde konutlar yapıyor" dedi.

Bir dönem cumhurbaşkanının bile "ben Kürdüm" demeye korktuğunu ancak şimdi devlet televizyonun 24 saat Kürtçe yayın yapılabildiğini kaydeden Bağış, Türkiye'nin tarihinin en demokratik ve şeffaf dönemini yaşadığını belirtti.

"Siirt'in itibarı da zarar gördü"

Bakan Bağış, son günlerde Siirt'tin medyada tatsız bir olay ile gündeme geldiğini belirterek, şunları söyledi:

"Maalesef kendini bilmez bir şahsın gayri ahlaki davranışları nedeniyle Siirt'in itibarı zarar gördü. Avrupa Birliği Bakanlığı olarak Bakanlar Kurulu'na bir dosya dağıttık. Avrupa Birliği ülkelerinde cinsel taciz ve saldırı suçlarına karşı uygulanan cezalar müeyyidelerin dökümünü çıkardık. Türkiye'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Adalet Bakanlığımızla birlikte atılması gereken, yeni adımlarla birlikte çalışmaların ön hazırlığını gerçekleştirmiş olduk. İnşallah bu konularda da Türkiye Avrupa Birliği standartlarında olacak. Ama şundan da emin olun bizim yasalarımızda Avrupa Birliği ülkelerinin yasalarından çokta büyük bir fark yok ama uygulama ile ilgili atılması gereken adımları da atacağız. Bu ülkede herkesin kişisel haklara ve hukuka sahip olması için gerekli adımları atacağız. Hiç kimsenin makamlarını, mevkini ya da elindeki bir takım imkanları başkalarını istismar etmesi için kullanmasına izin vermeyeceğiz. Bu adımları da hep beraber atacağız."

"Bu millet Mısır'daki demokrasiye de sahip çıkıyor"

Bakan Bağış, Mısır'ın 70 yıl dikta rejimi altında inlediğini belirterek; şöyle devam etti:

"Demokrasiye geçeli daha bir yıl olmuşken siz bu demokrasiyi başaramadınız diye bir takım güçlerin oyunu ile oradaki kardeşi kardeşe düşürmek istediler. İnanın bana Taksim'de başaramadıklarını orada başarmaya kalktılar. Ama Allah'ın izni ile bu millet Mısır'daki demokrasiye de sahip çıkıyor. Bu gün Avrupa Birliği 28 ülkenin dış işler bakanları bir araya geldi. 28 ülkenin bakanı ortak bir karar deklare ettiler. Başta Mursi olmak üzere bütün siyasi suçluların biran evvel serbest bırakılmasını Avrupa Birliği talep etti. Bu gün eğer Avrupa Birliği demokrasiden yana bir tavır aldıysa, kendi bağlı bulunduğu demokrasiden çok Türkiye'nin uyguladığı baskıdan dolayı o kararı almıştır. Bu da Türkiye'nin kendi bölgesinde ne kadar önemli bir güç haline geldiğinin bir göstergesidir."



Bu haber 704 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,738 µs