En Sıcak Konular

Fransa'dan 'peçe' açıklaması

22 Temmuz 2013 14:58 tsi
Fransa İçişleri Bakanı Manuel Valls "peçe" gerginliği sonrası yaşanan olaylarda polis merkezine düzenlenen saldırıları sert bir dille eleştirdi.

Fransa İçişleri Bakanı Manuel Valls, “peçe” gerginliği sonrası yaşanan olaylarda polis merkezine düzenlenen saldırıları sert bir dille eleştirerek, “Bunlar asla kabul edilemeyecek davranışlardır. Ülkemiz hukuk devletidir” dedi.

Fransa’nın başkenti Paris’in Trappes banliyösünde, bir kişinin peçeli eşine polislerin kimlik sormasıyla başlayan gerginliğin ardından çıkan olaylar sona ererken, Fransa İçişleri Bakanı Manuel Valls, Trappes Polis Merkezi’ni ziyaret etti.

Polis merkezine bu sabah yürüyerek gelen Bakan Valls, bina önünde nöbet tutan polislerin elini tek tek sıktı. Daha sonra bölge polis yetkililerinden olaylara ilişkin bilgi alan Valls, saldırıya uğrayan polis merkezini inceledi.

Polis merkezinde basın toplantısı düzenleyen Valls, 30 bin kişinin yaşadığı bir yerde olay çıkaranların sadece 200 kişi olduğunu vurguladı. Polis merkezinin saldırıya uğraması ve molotofkokteyli atılarak yakılmaya çalışılmasını hatırlatan Valls, sorumluların cezasını çekeceğini kaydetti.

Yeni kurulan yerleşim yerlerinde bazı sorunların bulunduğunu ifade eden Valls, “Unutulmamalı ki daha önce de bazı şiddet olayları yaşanıyordu. Okul için, çalışma hayatı için, gençlik için… Burada hayat devam ediyor. Bu şiddet olaylarının burada yapılan çalışmaları engellemesini istemiyorum” diye konuştu.

“Devlet otoritesi sağlandı”

Olayların ardından Trappes banliyösünde hayatın normale döndüğünü belirten Valls, “Devlet otoritesi sağlandı. Takviye görevi yapan polisler, bir süre daha burada kalacaklar” dedi. Valls, polisin yasaları uyguladığını ifade ederek, “Bunlar asla kabul edilemeyecek davranışlardır. Ülkemiz hukuk devletidir. Parlamenterlerin oylarıyla yasalar yapılır ve polis o yasaları uygulamak zorundadır. Yasalar uygulanırken hiç kimseye veya hiçbir dine ayrıcalık tanınmaz” diye konuştu.

Valls ayrıca, köktendinci bazı kişiler, tehlikeli bazı azınlıklar ve uyuşturucu çetelerinin Müslümanları bu olayların içine çekmek istediğini belirterek, “Cumhuriyet yasalarının dışında uygulamaları empoze etmek isteyen hiç kimse Müslüman vatandaşlarımızı bu olaylara karıştıramaz” ifadesini kullandı.

Öte yandan Polis sendikası yetkililerinin yaptığı açıklamada, cuma ve cumartesi gecesi yaşanan olaylardan sonra bölgenin sakin olduğu, olayların sona erdiği belirtildi. Olaylar sırasında yaşları 18 ile 24 arasında değişen 10 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Bu arada eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin partisi Halk Hareketi Birliği’nin (UMP) Başkanı Jean-François Cope ise hükümeti ve İçişleri Bakanı Valls’i, "laikliği “gevşetmekle” suçladı.(AA)

Bu haber 643 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,703 µs