En Sıcak Konular

Ashton’dan Mısır yorumu

22 Temmuz 2013 11:31 tsi
AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Mısır’da demokrasinin tesisi için uzun bir süreç gerektiğini belirterek, bu süreçte ülkedeki tüm taraflarla çalışmak istediklerini kaydetti.

AB dışişleri bakanları toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, Geçtiğimiz haftalar ve aylarda Mısır’a defalarca giderek temaslarda bulunduklarını ifade eden Catherine Ashton, “Mısır’ın problemlerinin çözümü için geniş katılımlı bir yaklaşımın hakim olmasına yardımcı olmaya çalıştık. 5 dakikada demokrasi oluşturamazsınız. Bunu derinlemesine kurmanız gerekir.” dedi.

Ashton, ‘iktidardakiler’ olarak adlandırdığı darbenin ardından kurulan Mısır yönetimi, halk ve şu andaki muhalefetle birlikte Mısır’da istikrar ve gerçekten dinamik bir gelecek fırsatı için birlikte çalışmaları gerektiğini söyledi.

AB Dönem Başkanı Litvanya’nın Dışişleri Bakanı Antanas Linkevicius ise hükümetleri askeri güçle devirmenin kesinlikle meşru olmadığını ve kabul edilemeyeceğini vurguladı. Litvanyalı bakan, Mısır’da demokratik sisteme mümkün olan en kısa zamanda geçilmesi gerektiğini dile getirdi.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Mısır'da demokratik dönüşüm sürecinin devamı için yeni yönetimle çalışacaklarını; bununla birlikte tutuklanan eski yöneticilerin, aleyhlerine meşru suçlamalar yoksa, serbest bırakılmaları ve siyasi süreçte yerlerini almaları gerektiğini söyledi. Hague, Mısır'daki yeni hükümetin meşruiyetinin sorulması üzerine, "Biz hükümetleri değil, devletleri tanırız ve Mısır Arap Cumhuriyeti'ni tanıyoruz. Mısır'da hükümette kim olursa onlarla ilişki kurarız." dedi. Hiçbir zaman darbeyi desteklemediklerini savunan Hague, fakat bu bir kere olduğunda yeni yetkililerle çalışmak durumunda olduklarını kaydetti.

HİZBULLAH’IN TERÖR ÖRGÜTLERİ LİSTESİNE ALINMASI GÖRÜŞÜLECEK

Bugünkü AB dışişleri bakanları toplantısında; Mısır ve Suriye’deki gelişmelerin yanı sıra Hizbullah’ın silahlı kanadının terör örgütleri listesine alınması teklifi de görüşülecek. Bulgaristan’ın Burgaz şehrinde geçtiğimiz yıl İsrailli turistleri hedef alan bombalı saldırıdan Hizbullah sorumlu tutulmuştu.
 
cihan


Bu haber 493 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,720 µs