En Sıcak Konular

Tayyar'dan çarpıcı ''Gezi'' iddiası

22 Temmuz 2013 09:25 tsi
Tayyar'dan çarpıcı ''Gezi'' iddiası AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, yaşanan Gezi Parkı olaylarını, Cumhuriyet tarihinin en büyük darbe provası olarak nitelendirdi.

Tayyar, “Türkiye’nin her köşesine yayılmaya çalışılan bu hadiseler başta sayın Başbakanımızı hedef alan ama partimizi merkezine oturtan bir büyük darbe provasıydı.” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Gaziantep milletvekilleri Şamil Tayyar, Derya Bakbak, Mehmet Sarı, Nejat Koçer, Gaziantep AK Parti İl Teşkilatı'nın iftar programına katıldı. İftardan sonra bir konuşma gerçekleştiren Şamil Tayyar, Gezi Parkı olaylarına değindi. Cumhuriyet tarihinin en büyük saldırısının, 11 yıl içerisinde son günlerde yaşanan olaylarla karşı karşıya kaldıklarını belirten Tayyar, “Yakın bir tarihte işte birkaç ağaç bahane edilerek İstanbul Taksim’den başlatılan ama Türkiye’nin her köşesine yayılmaya çalışılan bu hadiseler, başta sayın Başbakanımızı hedef alan ama partimizi merkezine oturtan bir büyük darbe provasıydı. Bunun altını özellikle çizmek istiyorum. Bu, sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesi ya da AK Parti’nin bazı uygulamalarına yönelik bir girişim değil, tümden sayın Başbakanı ve partimizi tasfiye etmeye yönelik büyük bir darbe provasıydı.” diye konuştu.

"25 ÜLKE GEZİ PARKI OLAYLARINA DESTEK VERDİ"

Bu darbe girişiminin, yerli ve yabancı işbirlikçileri olduğuna dikkat çeken Tayyar, 25 ülkenin doğrudan ve dolaylı olarak Gezi Parkı olaylarına destek verdiğini vurguladı. Tayyar, şunları kaydetti: “Bu provanın içerisinde yerli işbirlikçiler var, faiz lobisi var, küresel sermaye var, ABD var, İsrail var, Avrupa Birliği var. Doğrudan 12 ülkenin, dolaylı olarak katkı sunan ülkeleri de saydığımızda toplam 25 ülkenin bizzat işin içine girdiği bir büyük darbe girişimiyle karşı karşıyaydık. Cumhuriyet tarihinin en büyük saldırısı ile karşı karşıya kaldık. Henüz bu tehlike tümden geçmiş değil. Önümüzde bizi bekleyen bu girişimin başka boyutları var. Çünkü henüz daha sayın Başbakanı, AK Parti'yi merkezine oturtan bu provanın sonuçları alınmış değil.”

Gezi Parkı olaylarının birkaç kazanımı olduğunu hatırlatan Tayyar, bunlardan en büyüğünün artık başkanlık sisteminin konuşulmaması olduğunu söyledi. Artık ekranlarda başkanlık sistemini konuşamadıklarını ifade eden Tayyar, “Düne kadar başkanlık modeliyle ilgili daha gür bir sesle ekranlarda, meydanlarda konuşurken bugün çok fazla dile getirmiyoruz. ‘Başbakan bir diktatör, Türkiye bir diktatörlükle yönetiliyor, eğer yarın başkanlık modeli geldiği zaman bu totaliter rejim bundan sonra güçlü bir şekilde devam eder.’ şeklinde diktatörlük tezleri, darbecilerin sivil iradeyi, sivil otoriteyi itibarsızlaştırmak ve yok etmek için yıllardır kullandığı bir tezdir. Darbeciler, parlamento üzerinden vesayet sistemini oluşturmak için her türlü senaryoyu hayata geçirdiler. Yarın biz cumhurbaşkanını halk oyu ile seçmeye başladığımızda bu vesayetçi rejimin en önemli kozlarını elinden almış olacağız.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olmasını istediğini dile getiren Tayyar, “Aday olduğu zaman Allah’ın izni ile mutlaka seçilir. Seçildiği zaman da Sayın Abdullah Gül son cumhurbaşkanı, Sayın Recep Tayyip Erdoğan da Allah’ın izni ile ilk devlet başkanı olur.” şeklinde sözlerini tamamladı.

"MISIR’DAKİ DARBEYE KARŞI BÜTÜN DÜNYANIN YALPA YAPTIĞI YERDE BİZ HAKLININ YANINDA OLDUK"

Türkiye’nin yakaladığı ivmeye değinen Fatma Şahin ise dünyada yaşanan tsunamilere karşı çok şeyer başardıklarını belirtti. Şahin, şunları kaydetti: “Bütün yanan krizlere rağmen veren el olabilmeyi borçlarını ödeyebilmeyi, büyüyebilme gücünü gösterdik. Ama bir şeyi daha başardık. Zengin ile fakir arasındaki farkı kapatabilmeyi, gelir dağılımı adaletini düzeltebilmeyi başardık. OSD ülkeleri içerisinde ilk üçteyiz. Bir taraftan Somali’de olduk, bir taraftan Myanmar’da olduk, bir taraftan Suriyeli kardeşlerimize kapımızı açtık. Bir taraftan Mısır’daki darbeye karşı bütün dünyanın yalpa yaptığı yerde Sayın Başbakanımız ve Türkiye Cumhuriyeti olarak her zamanki gibi haklının yanında olduk.”

Yaşama dokundukları için hiçbir şeyden korkmadıklarını vurgulayan Fatma Şahin, milletin hayır duası arkalarında olduğu için hiçbir sandıktan korkmadıklarını ifade etti.
 
cihan


Bu haber 1,196 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,662 µs