En Sıcak Konular

''Biz kimsenin iç işlerine karışmayız''

19 Temmuz 2013 21:20 tsi
''Biz kimsenin iç işlerine karışmayız'' Başbakan Erdoğan, Kastamonu Stadyumu'nda valilik tarafından verilen iftarda konuştu.

Başbakan Erdoğan, Kastamonu Havalimanı ve yapımı tamamlanan bazı hizmet ve eserlerin toplu açılışı için geldiği Kastamonu'da Valiliğin şehir stadyumunda verdiği iftara katıldı.

Burada vatandaşlara hitap eden Başbakan Erdoğan, İslam'ın, sahip olunan medeniyetin, kültürün zayıfın, ezilenin, mazlumun, hakkı elinden alınanın yanında olmayı gerektirirdiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Biz, kimsenin iç işlerine, iç politikasına, hukukuna karışmayız ve karışmıyoruz ama biz, kardeşlerimizin, dostlarımızın, ezilenlerin adeta dili oluyoruz, onların dünyaya açılan sesleri oluyoruz. Bir kere, şu temel ilkeyi her daim hatırımızda bulundurmamız gerekiyor; kendin için istediğini, kardeşin için de isteyeceksin, komşun için de isteyeceksin. Kendisi için istediğini, kardeşi ve komşusu için de istemeyen, o isteğine kavuşamaz ve gerçek Müslüman da olamaz."

"Biz, paylaşarak büyüyen bir milletiz"

Başbakan Erdoğan, kişisel hırsları, menfaatleri öne çıkararak kardeşlik yapılamayacağını, "Kardeş" denilenin elindeki bölüştürüp, kalbindeki paylaştırıp, kardeşini kendisine eş tutan kişi olduğunu belirtti.

Erdoğan, "Elindeki somunu yoksulla paylaşmayan, ihtiyaç sahibiyle paylaşmayan, yarın o somunu da bulamaz. Biz, paylaşarak büyüyen bir milletiz. Biz, ekmeğini de sevincini de tasasını da paylaştıkça büyümüş ve bu seviyelere ulaşmış bir milletiz" ifadesini kullandı.

Erdoğan, "Biz, AK Parti olarak, kurulduğumuz andan itibaren, Türkiye’de ve bölgemizde kardeşliğin yücelmesini, güç kazanmasını temel bir politika olarak benimsedik. Özellikle içeride terörün sona ermesi, Milli Birlik ve Kardeşliğimizin bizi birbirimize daha da yakınlaştırması, öncelikli hedefimiz oldu" diye konuştu.

"Çözüm Süreci"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Çözüm Süreci"ne ilişkin de "Eğer bu süreç sabote edilmezse, eğer bu süreç kötü niyetliler, millet düşmanları tarafından engellenmezse, daha doğrusu geciktirilmezse, şiddetsiz, silahsız bir ortamda biz oturur, her meseleyi suhuletle çözüme kavuştururuz. Bizim önceliğimiz, kanın durması, gözyaşının dinmesidir" dedi.

Erdoğan, Türk Hava Yollarının haftanın her günü Kastamonu'ya uçak seferlerinin düzenleneceği müjdesini de verdi.

aa


Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,099 µs