En Sıcak Konular

Kredi kartına yakın takip

19 Temmuz 2013 14:09 tsi
BDDK kredi kartı ve faktoring işlemlerini yakın takip için özel ekip kuruyor. Bilgi Edinme Başkanlığı şikâyetleri inceleyip işlem yapacak

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) kredi kartları ve faktoringi yakın takibe almak için özel bir birim kurdu. Bilgi Edinme Daire Başkanlığı banka ve kredi kartları ile finansal kiralama, faktoring şirketlerinin sağladığı bireysel ürün-hizmetlerle ilgili şikâyetleri inceleyecek. Gerek görülmesi halinde yerinde denetim yapacak. Rapor hazırlayacak. İdari para cezası ve adli ceza uygulanmasını öngören durumları tespit ederse konuyu denetim birimlerine bildirecek.

ALDATICI İŞLEME SON
Başkanlığın görevleri arasında kredi kartı ve faktoring şirketlerinin bireysel ürün-hizmetleriyle ilgili iş ve eylemlerin adil, şeffaf, rekabetçi ortamda yapılmasını sağlamak da var. Bilgi Edinme Başkanlığı, aldatıcı veya istismar edici işlemler hakkında gerekli tedbirlerin alınmasının temini için uygulamalar geliştirecek. Türkiye Bankalar Birliği üyesi bankalara doğrudan yapılan şikâyet başvuruları son bir yıllık dönemde yüzde 28.8 oranında artarken, zirveye banka ve kredi kartı ile ücret ve komisyonlar yerleşti.

3.4 MİLYON ŞİK ÂYET VAR
Bankalara yapılan doğrudan şikâyet başvuruları 3 milyon 352 bini buldu. Bu rakamın yüzde 60'ı banka ve kredi kartlarıyla ilgili şikâyetlerden oluşuyor.

Paramızı kasaya atıyorlar
Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz ise bankaların, kredi, kredi kartı ve faiz dışı işlemlerden elde ettikleri hukuksuz uygulamalarıyla tüketicinin parasını kasalarına aktardığını söyledi.

135 bin başvuru yapıldı
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da 2012'de hakem heyetlerine yapılan 446 bin 54 başvurunun 263 bin 428'inin bankacılık sektörüne ilişkin başvurulardan oluştuğunu hatırlattı. Bakan Yazıcı, "Bu yılın ilk 4 ayında hakem heyetlerimize 198 bin 314 adet başvuru yapıldı. Bunun 135 bin 525'i bankacılık sektörüne ilişkin başvurulardan oluşuyor. Toplam başvurular içerisinde bankacılık sektörünün payı yüzde 59'dan 68'e yükseldi" diye konuştu.

Sabah


Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,660 µs