En Sıcak Konular

'Kapatma tebligatı gidince açıklama yaptılar'

19 Temmuz 2013 13:33 tsi
Dükkanlarının kapatılacağı tebligatı yapılınca basın açıklaması yaptılar.

Beyoğlu’nda açıklama yaptıklarından dolayı dükkanlarının belediye tarafından mühürlendiğini iddia eden Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği’ne Beyoğlu Belediyesi belgelerle cevap verdi. “AKP’ye direndi dükkanı mühürlendi” şeklindeki haberler üzerine yapılan basın açıklamasında, sürecin Nisan ayında başlatıldığı belirtilerek belediye encümeninde alınan kararları gösteren belgeler basına dağıtıldı.

KAPATILAN DÜKKAN TARKAN KONAR'A AİT DEĞİL

Yapılan açıklamada, mühürlenen dükkanın dernek başkanı Tarkan Konar’a ait olmadığı da ifade edildi.
 Sözkonusu açıklamada: “Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği’nin basın açıklaması yapmasının ardından açıklamayı yapan kişilerin sahip olduğu işyerlerinin mühürlendiğine ilişkin haberler kamuoyunda yer almıştır. Haberlerde, basın açıklaması yapılmasından 1 saat sonra Encümen kararıyla bu işyerlerinin kapatıldığı ifade edilmiştir.

Ancak bu işyerlerinin mühürlenmesine ilişkin süreç 13 Nisan 2013 tarihinde başlamıştır. İşyeri önüne masa ve sandalye koyarak yayaların geçişine engel olan işyerleri uyarılmış, para cezası kesilmiş ve söz konusu aykırılığı düzeltmeleri için 15 gün süre verilmiştir.

Belirtilen süre içerisinde işgal sone ermediğinden, bu işyerlerine yaklaşık iki ay sonra 18 Haziran 2013 tarihinde tekrar tutanak düzenlenmiş ve aykırılığın sürdüğü görülmüştür.

UYARILMALARINA RAĞMEN YASALARA AYKIRI TUTUMLARI DEVAM ETTİ

Pek çok kez uyarılmasına rağmen yasalara aykırı tutumun devam ettiği tespit edildiğinden, Beyoğlu Belediye Başkanlığı Encümeni’nin 4 Temmuz 2013 tarihinde aldığı 904 ve 907 sayılı kararları gereği söz konusu işyerlerine 3 gün mühürleme kararı verilmiştir.

Beyoğlu Belediyesi Zabıta ekipleri 16.07.2013 Salı Günü adı geçen işletmeyi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Yönetmeliği’nin “Dükkanların önüne tezgah, tabla, sandalye, küfe, sandık vs, koymak, çıkarmak buralarda oturmak yasaktır” maddesine aykırı olduğu gerekçesiyle mühürlemiştir.

Aynı işyerlerine Beyoğlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından 15.07.2013 Pazartesi günü (Mühürlemeden bir gün önce) tebligat yapılarak Encümen’in verdiği kararın yerine getirileceği belirtilerek her türlü tedbirin alınması istenmiştir.

Esnaflara, işyerlerinin mühürleneceği bir gün önceden bildirilmiştir. Haberlerde yer aldığı üzere basın açıklamasının ardından bir mühürleme söz konusu değildir.

1 SAAT İÇİNDE ENCÜMEN KARARI ALMAK MÜMKÜN DEĞİL

Kaldı ki, basın açıklamasının yapılmasından hemen sonra, 1 saat içinde Encümen kararı alınması ve uygulanması teknik olarak mümkün değildir.

Ayrıca, basın açıklaması yapan Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği Başkanı Tarkan Konar, mühürlenen işyerlerinin sahibi veya ortağı değildir. Yani basın açıklaması yapan Tarkan Konar ile işyeri mühürlenen esnaflar farklı kişilerdir.

Haberlerde yer aldığı şekliyle, “basın açıklaması yaptığı için işyeri mühürlenen esnaf” haberleri gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.

trthaber

Bu haber 645 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,686 µs