En Sıcak Konular

Rolling Stone’nun kapağına tepkiler büyüyor

19 Temmuz 2013 13:20 tsi
Kapağına Boston Maratonu saldırısı zanlısı Djohar Tsarnaev’in resmini koyan ünlü müzik dergisi Rolling Stone'un Ağustos sayısı bayilere dağıtıldı. Internet sitesinden kapak resmini yayınlayan dergiye tepkiler artarak devam ediyor.

Bazı büyük market ve eczane zincirlerinin tartışmalı kapak resmi nedeniyle dergiyi satmama kararına sosyal medyadan halka açık bir alanda yakma çağrısı da eklendi. Bostonlı George Aaron isimli bir şahıs açtığı Facebook ve Twitter hesabından derginin Ağustos sayısını pazar günü yakma çağrısında bulundu. ‘Pazar Yanacak Pazar’ sloganını kullanan Aaron, herkesi Rolling Stone alıp kapağını kopararak yakmaya davet etti. Aaron ayrıca kapağı yakanların bunu videoya alıp herkesle paylaşmasını istedi.

Dergiyi eleştirenler Djohar Tsarnaev’in kapaktan ‘rock yıldızı’ gibi verilmesine gençler arasında idol olabileceği nedeniyle karşı çıkıyor. Boston Belediye Başkanı Thomas Menino derginin kararını kınayan bir mektup gönderdi. Başkan mektubunda, ''Sizin kapak konusunda tedavi amaçlı gazetecilik ilkesi uyguladığınızı biz bilmiyorduk.'' dedi.

Tartışmalı kapağa müzik dünyasından da tepki geldi. Ünlü pop yıldızı Pink’ten Bostonlu punk grubu ‘Dropkick Murphys’e kadar birçok şarkıcı derginin kapak konusunu eleştirdi.

Pink Twitter'dan, "Rolling Stone korkunç, adi ve salakça bir seçim yaptı. Bu zeki veya radikal bir karar değil. Büyük hayal kırıklığına uğradım!" mesajını paylaştı. Dropkick Murphys ise mesajında, "Kendinden utanmalısın Rolling Stone! Neden bu pislik yerine bu saldırının cesur kurbanlarından birinin fotoğrafını kullanmıyorsun?" dedi.

Rolling Stone, eleştirilere, çevresinde hep iyi insan olarak tanınan Djohar’ın nasıl ‘canavarlaşabildiği’ konusunu mercek altına aldığı şeklinde cevap verdi. Dergi, Djohar’ın dönüşümünü gazetecilik ilkeleri doğrultusunda teşhir etmek amacında olduklarını bildirdi.

Artan tepkiler sebebiyle ‘CVS’, ‘Tedeschi Food Shops’, ‘Big Y’, ‘Stop & Shop’ ile ‘Walgreens’ gibi büyük market ve eczane zincirleri, derginin Ağustos sayısını şubelerinde satmama kararı aldıklarını duyurdu.

Kapak fotoğrafının üstünde ''Djohar’ın Dünyası'' ifadesi yer alıyor. ‘Djohar’ın Dünyası’ yazısını derginin editörlerinden Janet Reitman kaleme aldı.

Rolling Stone dergisinin kapağında yer alan Djohar fotoğrafı daha önce New York Times gazetesinin de birinci sayfasında yayınlanmıştı.

cihan


Bu haber 555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,960 µs