En Sıcak Konular

Türkiye'nin insani yardım başarısı tescillendi

19 Temmuz 2013 11:56 tsi
AFAD Başkanı Oktay, tüm ülkelerin insani yardıma verdiği katkı yüzde 8 azalırken, Türkiye'nin aksi yöndeki artışla yardımlarda 4. sıraya oturmasının uluslararası itibarını gösterdiğini belirtti.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, AA muhabirine, BM Cenevre Ofisinde Kalkınma İnisiyatifleri kuruluşunun hazırladığı ve bu yıl 10'uncusu yayımlanan Küresel İnsani Yardım Raporu'nda, Türkiye'nin en fazla uluslararası yardımda bulunan ülkeler listesinde dördüncü sırada yer almasını değerlendirdi.

Raporda "son bir yılda ülkelerin insani yardım için yaptığı harcamaların yüzde 8 azaldığına" işaret edildiğini vurgulayan Oktay, şunları kaydetti:

"Tüm ülkelerin verdiği katkıda yüzde 8 azalma varken, Türkiye'nin tam aksi yönde ciddi artışla dördüncü sıraya oturuyor olması çok önemli. Bu aslında Türkiye'nin hem uluslararası alandaki siyasal itibarının hem de ekonomik ve sosyal boyuttaki gelişmişliğinin bir göstergesi. Dünya böyle kabul ediyor. Biz bununla gurur duyuyoruz. Bu, AFAD, TİKA, Türk Kızılayı, Türkiye'deki bütün kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız olarak dünyadaki etkinliğimizin de göstergesi. Burada Hükümetimizin verdiği çok yoğun bir destek var. Sayın Başbakanımızın ilk günden beri 'açık kapı politikası' çerçevesinde devam eden bir insani yardım. Bu dün Libya, Somali için öyleydi, bugün yine öyle. Dün Pakistan, Afganistan için öyleydi, bugün Myanmar için öyle."

Oktay, Türkiye'nin dünyadaki devletlerle kıyaslanamayacak kadar az idari giderle, alınan yardımları yüzde 95'in üzerinde direkt ihtiyacı olan insanlara ulaştırdığını, ülkenin bu anlamda gurur duyulacak bir noktada olduğunu sözlerine ekledi.



Bu haber 565 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,185 µs