En Sıcak Konular

Hatay'da sel: 5 ölü

19 Temmuz 2013 10:21 tsi
Hatay'ın Dörtyol ilçesi Çökek Yaylası mevkisinde sel nedeniyle 6 evin yıkıldığı, ilk belirlemelere göre 5 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. i.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Dörtyol ilçesi Çökek Yaylası mevkisindekisel nedeniyle 6 evin yıkıldığını, ilk belirlemelere göre 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 12 kişinin yaralandığını bildirdi.

Askeri helikopterle, aşırı yağış sonucu sel ve göçük meydana gelen bölgeye ulaşan Vali Lekesiz, yetkililerden çalışmalarla hakkında bilgi aldı. Vatandaşlarla görüşen Lekesiz, göçük nedeniyle zarar gören evlerde inceleme yaptı.

Olayda hayatını kaybedenlerin kimliği de belli oldu. Fatma Üstünel ile torunları Nidanur ve Nisanur Ertunç, Ökkeş Doğan ve Muhammed Arif Canbolat'ın cenazeleri Dörtyol Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Yaralı kurtarılan 12 kişi ise aynı hastanede tedavi altına alındı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada (AFAD), aşırı yağışlar sonucunda oluşan göçük ve selde kayıp vatandaşların olabileceği ihtimaline karşı AFAD tarafından, Genelkurmay Başkanlığından 2 arama-kurtarma helikopteri ile Sağlık Bakanlığından ambulans helikopter görevlendirildiği belirtildi.

Sağlık Bakanlığı ambulans helikopteriyle 3 kişinin, Genelkurmay Başkanlığından görevlendirilen helikopterlerle 6 vatandaşın yaralı kurtarılarak çeşitli hastanelerde tedavi altına alındığı ifade edilen açıklamada, helikopterlerin bölgede çalışmalarına devam ettiği kaydedildi.

Adana İl AFAD Müdürlüğünden ekiplerin de Hatay'a gönderildiği, arama-kurtarma ve hasar tespit çalışmalarının aralıksız sürdüğü bildirildi.

aa


Bu haber 518 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,672 µs