En Sıcak Konular

İzmir'de ezan 15 dakika erken okundu

19 Temmuz 2013 09:21 tsi
İzmir'de akşam ezanı merkezi yayın sisteminde yaşanan sorun nedeniyle bazı camilerde erken okundu. Müftü Zeki Aksoy "Orunucu erken açanlar bir gün kaza etsin" dedi.

İzmir'de merkezi ezan sisteminde yaşanan sorun nedeniyle akşam ezanının okunmasına bazı camilerde 15 dakika erken başlandı ancak yarıda kesildi.

Konak Müftüsü Zeki Aksoy, sisteme dışarıdan bir müdahale olduğu yönünde bilgiler geldiğini ancak olayın nedeninin henüz belirlenemediğini söyledi.

İzmir'de merkezi sisteme bağlı bazı camilerde 20.42'de başlaması gereken akşam ezanı 20.27'de okunmaya başlandı. Ezan, daha sonra yarıda kesildi. Bazı camilerde uyarı anonsları yapıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Konak Müftüsü Zeki Aksoy, şunları kaydetti:

"Maalasef bu akşam üzücü bir olay yaşanmıştır. Ezanlarımız Hisar Camisi'nden yapılan yayınla merkezi sistem altında okunmaktaydı. Hisar Camisi'nin bir vericisi var, merkezi sistemi alan camilerin de alıcıları var. Ezan aynı anda tüm camilere ulaşmakta. Ancak bu akşam Hisar Camisi'nde ezan okunmadan, dışarıdan müdahaleyle ezanın 15 dakika erken okunduğu bilgileri bize geldi. Şu anda daha ne olduğu belli değil. Doğrulama çalışmaları devam ediyor. Net bilgi, kimin yaptığı bilgisi elimizde yok. Gerekli çalışma yapılacaktır, inşallah ortaya çıkacaktır."

Bir gazetecinin Hisar Camisi müezzininin birkaç gün önce ses kaydının alındığı, erken okunan ezanın da aynı sese ait olduğunun iddia edildiğini sorması üzerine, böyle bir kaydın alındığına yönelik kendilerinin de duyumlarının olduğunu ancak konunun henüz netleşmediğini ifade etti.

Aksoy, "Ezanın 15 dakika erken okunması vatandaşlarımız için uyarıcı olmuştur, dikkatli davranmışlardır. İnşallah 15 dakika erken açmamışlardır. Orucunu erken açan olduysa mutlaka bir gün kaza etmesi gerekir" dedi.

aa

Bu haber 528 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,827 µs