En Sıcak Konular

Bu süreç bir pazarlık süreci değildir

16 Temmuz 2013 21:54 tsi
Bu süreç bir pazarlık süreci değildir Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ankara'da çözüm sürecine dair açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erdoğan şehit ailelerine verilen iftar yemeğinde konuştu. İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Bayrağımızın kırmızı şehit kanından, hilal ise özgürlükten geliyor. Yıldızlar ise şehitlerimizdir. Biz vatanımızı bayrağımızı şehit ve gazilerimizin emaneti olarak gördüğümüz gibi, şehit yakınlarımızı ve gazilerimizi de emanet olarak görüyoruz.

Geçmişine sırt çevirenlerin geleceği yoktur. Mehmet Akif'in söylediği gibi hepimiz şehit torunlarıyız.

Bir ülkenin bir milletin şehit ve gazilerine göstereceği en öncelikli vefa, bir vefa olarak bunu söylüyorum, yakınlarına sahip çıkmaktır.

Şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz bize emanet edilen en kutsal emanettir.

10 yıllık iktidarımız döneminde aldığımız kararlar Cumhuriyet tarihinde hiçbir dönemde çıkarılmamıştır. Kıdem tazminatlarından maaşlarına kadar, aileden devlette görevlendirmeye kadar hamdolsun ailelerin mağduriyetini gidermek gayreti içinde olduk.

2011 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanalığı bünyesinde şehit yakınları ve gaziler daire başkanlığını kurduk. Böylece sizlerin her ihtiyacının karşılanmasının önünü açtık.

Bu yıl geçen hafta sonunua kadar TBMM'yi yoğun şekilde çalıştırmak suriyetiyle şehit yakınlarımızı ve gazilerimizi çok ilgilendiren bir kanunu çıkardık.

Arkadaşlarımıza bu kanunlar çıkmadan tatil yok dedim. Pazar gününe kadar meclis çalıştı.

Geçen hafta kanunlaşan bazı hakları sizlerle paylaşmak istiyorum. Bazı haklarınızı bilmiyorusunuz. Bunları bilin ki yakın takibe alın.

Terörle mücadele kapsamında şehit olan ve gazilerimizin birer istihdam hakkı vardı. 2011'de istihdam hakkını ikiye çıkarmıştık. Yeni yasayla kapsam dışında olanları da bu kapsama aldık. 35 bin kişinin yararlanacağı bir düzenlemeyi gerçekleştirdik.

Terör mağduru vatandaşlarımıza da maaş ve istihdam hakkı getirdik. Faizsiz konut kredisinden yararlanamayan şehit yakınlarınıı ve gazilerimizi de kapsama aldık.

Güncel bir mesele hakkındaki değerlendirmeyi de sizinle paylaşacağım. Evlatlarınız şehit olana kadar sizin olduktan sonra hepimizin yakınıdır. Bunlar istismar konusu yapılırsa bu bizi üzüyor. Ölümün hak olduğuna inanan istismar içerisine girilmemelidir. Bu yola yürürken bu aşkla yürürüz. Her bir şehit bizim için bir ışık ve rehberdir. 10,5 yıl boyunca her ne yaptıksa onların ruhlarını incitmemeye özen göstererek yaptık.

Çözüm süreci adını verdiğimiz süreç şunu iyi bilin ki şehit ruhunu incitecek bir süreç değildir. Böyle bir girişimin içinde olmayız. Şehitlerimizin hatırası her siyasi görşün üzerindedir. Bir tek şehidin aziz hatırası incinecekse her şeyden hatta serimizden vazgeçeriz. Peygamberlerden sonra en yüksek mertebeye ulaşmış şehitlerin hatırasından hiçbir şey önemli değildir. Çözüm sürecini bu hassasiyet üzerine bina ettik.

Birilerinin çıkar çerçevesinde şehitlerimizin aziz hatırasını yıpratmak için iş çevirmesine razı olmayın.
Ülkemizin istikbali istiklali bayrağımızın şerefi milletin devamı için ebediyete kadar mücadele ederiz. Biz ölmenin ve öldürmenin dseğil yaşatmanın başat olduğu bir ortam istiyoruz. 7 aydır şehit haberi gelmiyor. Özlediğimiz ortam bu değil mi?76 milyonun büyük kısmı oruç tutuyor okunacak ezanı bekliyor. Van'da başlayan iftar Edirneye kadar devam ediyor aynı ezanı duyuyor. Aynı sofranın telaşı yaşanıyor. Aynı ezan ile oruç açanların evlatlarının birbirine kastetmesi bizi ferahlatmaz.

Sadece terör ve teröristle değil onları kullananlarla da mücadele ediyoruz. Çözüm süreci kararlılıkla devam ederken bu çevreler boş durmuyor. Her türlü tahriği yapanların işbaşı yaptıklarına şahidiz. Biz bunlara fırsat vermeyiz. Aziz şehitlerimizin incinmesine fırsat vermeyiz. Bu süreci akamete uğratmak isteyen tarihe hesağ veremez. Türkiye küçük hesaplar karşısında boyun eğecek devlet değildir.

Asla başınızı öne eğdirecek değiliz. DünyaTürkiye'yi konuşuyor ama kimse güçlü Türkiye istemiyor. Biz buna prim vermeyeceğiz. Onlar yanlış hesaplar peşindeler biz ise hesabımızı iyi yapıyoruz.

Faiz lobisini söylüyoruz. Sadece bir bankanın kazandığı 600 trilyon. Benim Ziraat, Halk Vakıfbank'ın elde ettiği miktar bu kadar... Faizden elde ettikleri bir tarafa bankaların faiz dışı gelirleri ala ziyan. Bunlardan almayın. Hesaplarını, kartlarını bunlardan almayın... 



Bu haber 747 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,222 µs