En Sıcak Konular

Vampir mezarlığı ortaya çıktı

16 Temmuz 2013 12:24 tsi
Vampir mezarlığı ortaya çıktı Polonya'nın güneyindeki Gliwice kasabası yakınlarında bir yol yapım çalışması sırasında "vampir mezarlığı" bulundu.



Polonya’da İkinci Dünya Savaşı’nın en kanlı çarpışmasına sahne olan Gliwice kasabası yakınlarında başlatılan arkeolojik kazılarda bilim dünyasını şoke eden bulgulara ulaşıldı. Bölgede vampirlerin gömülü olduğu bir mezarlık ortaya çıktı. Ülkenin güneyinde yapılan kazılarda ortaya çıkarılan iskeletlerin başının yerinden çıkarıldığı ve bacaklarının yanına ters konulduğu belirlendi.

Telegraph gazetesinin haberine göre arkeologlar bu saptamayı, iskeletlerin başlarının vücutlarından ayrılıp bacaklarının üstüne yerleştirildiğini görünce yaptı. Törensel idamlarda bu hareket, ölünün dirilmemesi umuduyla yapılıyor.

Tarihte vampir olduğu gerekçesiyle öldürülmüş çok sayıda insan var. Hıristiyanlığa geçiş sonrası Slav topraklarında bu korkunç adet bir müddet daha devam etse de son “vampir mezarlığının” tarihlemesi henüz yapılmadı. Orta Çağ Avrupa’sında vampirlikle suçlananlar akıl almaz işkencelerden geçirildikten sonra gömülüyordu. Genel efsanelere göre vampir çam, aspen, akdiken veya üvez ağacından yapılma bir tahta kazık vampirin kalbine kazık saplanmalı (gümüş veya demir de olabilirdi) ve ağzına sarmısak yerleştirilip kafasını kesmek gerekirdi.Vampiri yakmak veya kalbini çıkarıp onu yakmak veya nehre atmakta bilinen çarelerdendi. Gümüşten veya Hristiyan efsanelerine göre kutsanmış kurşunla da öldürülebilirdi.

Bölgenin slav vampir hikayelerinin yayıldığı yer oluşu dikkat çekti. Arkeoloji ekibinin başındaki Dr. Jacek Pierzak, vampir mezarlığındaki kurbanların üzerinde yaşları hakkında bilgi verecek herhangi bir mücevher ya da kıyafet olmadığını açıkladı.

Habertürk



Bu haber 1,534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,950 µs