En Sıcak Konular

Mursi nerede?

13 Temmuz 2013 19:44 tsi
Mursi nerede? Mısır'da ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi'nin nerede tutulduğu konusu belirsizliğini koruyor.

 Mısır'da ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ordu tarafından görevden alınmasının üzerinden 10 geçmesine rağmen, nerede tutulduğu konusundaki belirsizlik sürüyor.

Daha önce yaplan açıklamalarda, Mursi'nin 30 Haziran gösterileri öncesinde, ailesiyle birlikte Cumhuriyet Muhafızları Karargahı'na intikal ettiği ifade edilmişti.

Mursi'nin halen orada tutulduğunu düşünen göstericiler, Cumhuriyet Muhafızları Karargahı ve Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki gösterilerine devam ediyor.

Muhammed Mursi'nin Kahire'nin doğusunda orduya ait bir olimpiyat merkezinde veya İsmailiye kenti yakınlarındaki askeri bir üste tutulduğu da konuşuluyor.

Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr, yaptığı açıklamada, Mursi'nin güvenli bir yerde tutulduğunu ve iyi muamele gördüğünü ifade etmişti. Başka bir güvenlik kaynağı ise Mursi'nin, "Yabancı güçlerle bağlantıya geçerek Natrun Vadisi hapishanesinden kaçma" suçlamasıyla hakkında açılan davada soruşturma aşamasına geçilinceye kadar bir yerde tutulacağını ifade etmişti.

Demokratik Mısır Partisi Başkanı Muhammed Ebu el-Gar gibi siyasiler, Mursi'nin serbest bırakılmasının ülkede yaşanan krizin çözümünde etkili olacağını düşünüyor.  ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki aracılığıyla, Mısır ordusu ve geçiş dönemi yönetimine Mursi'yi serbest bırakması çağrısı yapılmıştı.  

Öte yandan Mısır Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, "Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) liderleri hakkında, casusluk yapmak, barışçıl göstericileri öldürmek ve kışkırtmak, ülke ekonomisine zarar vermek, askeri kışlalara saldırmak, patlayıcı madde bulundurmak, ülkenin güvenliğini ve birliğini tehdit etmek gibi suçlamalarla şikayet dilekçeleri aldık" denildi.

AA



Bu haber 747 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,365 µs