En Sıcak Konular

PKK'nın hükümeti köşeye sıkıştırma planı

11 Temmuz 2013 08:14 tsi
PKK'nın hükümeti köşeye sıkıştırma planı Terör örgütündeki değişikliğin perde arkası netleşmeye başladı.

PKK'nın yönetiminde değişikliğe giden Abdullah Öcalan'ın, hükümeti çözüm sürecinde köşeye sıkıştırma planı yaptığı belirlendi.

KCK'nın başına Cemil Bayık ve Bese Hozat'ı getiren Öcalan'ın Nevruz konuşmasıyla küstürdüğünü düşündüğü Alevi kesime mesaj vermeyi amaçladığı kaydedildi.

Terör örgütü PKK'yı da bünyesinde barındıran Kürdistan Topluluklar Birliği'nde (KCK) eş başkanlığa geçilme kararı alınırken, Yürütme Konseyi Başkanı olan Murat Karayılan'ın yerine eş başkan olarak Cemil Bayık ve kadın yöneticilerden Bese Hozat getirildi. Karayılan ise bundan böyle örgütün silahlı kanadı Halk Savurma Güçleri'ni (HPG) yönetecek.

HÜKÜMETİ KÖŞEYE SIKIŞTIRMAK İÇİN

Terör örgütündeki bu değişikliğin perde arkası ise netleşmeye başladı.

Bugün'de yer alan habere göre; çözüm sürecinde hükümetin yavaş davrandığını düşünen Abdullah Öcalan, hükümeti daha fazla köşeye sıkıştırmak için 'siyasi söylemi' güçlü olan Cemil Bayık'ı KCK'nın başına getirdi.

 PKK'nınyaşayan3 kurucusundan biri olarak bilinen 'Cuma' kod adlı Bayık, terör örgütünün şahin kanadının lideri olarak biliniyor. Örgütün Avrupa sorumluluğunu da yapan Bayık, Öcalan tarafından yerine geçebilecek isim olarak işaret edilmişti.

ALEVİ KESİME MESAJ


Öte yandan Abdullah Öcalan tarafından KCK'da değişikliği öngören bir dizi talimatları ise BDP yönetiminin Kandil'e ulaştırdığı aktarıldı. Kandil'e ulaşan talimatlar arasında örgütün kadın yöneticilerinden Bese Hozat'ında KCK'da eş başkan olarak görev yapması yer aldı.

Öcalan'ın eş başkanlığa Hozat'ı getirmesine gerekçe olarak; Öcalan'ın Nevruz'da ve sonrasında yaptığı açıklamalarla Alevi kesimi küstürmesi olarak gösterildi. Öcalan böylece küstürdüğünü düşündüğü Alevi vatandaşların gönlünü almak ve toplamak için Hozat'ı KCK'ya üst düzey yönetici olarak atadı.

162 delege katıldı

Kandil'de 30 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen Kongra-Gel genel kurulunda, KCK sisteminde değişikliğe gidildi. Türkiye, Suriye, Irak ve İran'daki Kürt bölgeleri ile yurtdışından 162 delegenin katıldığı toplantıda terör örgütü KCK'nın sözleşmesine bağlılık yemini edildi.

Türkiye'deki eylemler artacak

Örgütün ayrıca KCK'daki değişikliklerle birlikte Suriye'ye daha fazla ağırlık vereceği bir yandan da Türkiye içindeki eylemleri artırmayı planladığı belirtildi.

 Terör örgütünün Suriye'deki iç karışıklıklardan faydalanarak bu durumu kazanıma dönüştürmeyi planladığı aktarılırken devrimci halk savaş uzmanı olan Murat Karayılan'ın ise askeri kanatta bundan sonra aktif olacağı bildirildi.



Bu haber 1,369 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,959 µs