En Sıcak Konular

Kürsüde ''bomba yarasını'' gösterdi

10 Temmuz 2013 20:09 tsi
TBMM Genel Kurulu'nda BDP'li Önder, AK Parti sıralarından "Niye bomba diyorsun?" diye laf atması üzerine, "İşte beni vuran bomba" diyerek, kürsüde gömleğini sıyırdı ve karnının yan tarafını gösterdi.

CHP, emniyet görevlilerinin vatandaşlara müdahalesi ve bunun daha sonra meydana gelebilecek benzer olaylara etkilerinin araştırılması amacıyla verilen Meclis Araştırma önergesinin bugün görüşülmesi önerisini Genel Kurul'a getirdi.

CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Taksim Gezi Parkı'nda başlayan ve hala devam eden olaylarda, polisin orantısız gücünden etkilenen insanların hayatını kaybettiğini ve yaralandığını kaydetti.

Ethem Sarısülük'ü öldüren polisin kim olduğu bilinmesine rağmen, bunun uzunca süre kamuoyundan saklandığını iddia eden Köse, kimlliği bildirildikten ancak bir hafta sonra ifadeye çağrıldığını ve tutuklanma istemiyle sevkedildiği mahkemede serbest bırakıldığını anlattı.

Daha sonra kürsüye gelen BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır'a, "Çarşı her şeye karşı Sayın Şandır" dedi.

"İktidar öyle bir furya başlattı ki Gezi Parkı'nı savunan herkes darbeci oldu" diyen Önder,  kimsenin gerçekleri anlatmadığını iddia etti.

"Gezi Parkı'nın yayalaştırılmasına ilişkin İl Koruma Kurulu kararında Gezi Parkı'na bir santimetre kare bile tecavüz öngörülmüyor" ifadesini kullanan Önder, "(AVM, topçu kışlası yapılacak) diyordunuz, biz de 'yapamazsınız' diyorduk, sonuçta biz yaptırmadık" dedi. Önder, projede yaya kaldırımının unutulduğunu, sorunun da bundan kaynaklandığını savundu.

Önder'in, "(İlk 3 gün masumdu ondan sonra işler karıştı) deniliyor. Efendiler kimse şunu sormuyor. İlk 3 gün orada sağdan soldan, soldan sağa çarp topla 300 kişiye binlerce bomba yağdıran polis hakkında kimse bir şey demiyor" sözleri tartışmaya neden oldu.

Gerginlik yaşandı

AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan'ın, "Niye bomba diyorsun?" diye laf atmasına üzerine Önder, "İşte beni vuran bomba" diyerek, kürsüde gömleğini sıyırdı ve karnının yan tarafını gösterdi. Bu sırada Önder'in iç çamaşırı göründü.

BDP'li Önder, daha sonra Turan ile AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel'in yanına giderek, cep telefonundan olaya ilişkin fotoğrafın yer aldığını söylediği fotoğrafı gösterdi.

Bunun üzerine TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Önder'i konuşmasını sürdürmesi için kürsüye davet etti ancak Önder gelmeyince birleşime ara verdi.

Gezi Parkı'nda "zalimane bir şekilde" vurulduğunu iddia eden Önder, AK Parti'li milletvekilerinin bu duruma hiç bir tepki göstermediğini savundu. Önder, "Gezi Parkı'nın içinde vallahi de billahi de sizin çocuklarınız da var" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra CHP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

aa

Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,462 µs