En Sıcak Konular

MHP'den PKK tespiti

10 Temmuz 2013 15:03 tsi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, gelinen noktada PKK'nın bir milim dahi kıpırdamadığını, talepler hayata geçene kadar da hiçbir yere gitmeyeceğini savundu.

 Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, çözüm sürecinin “devletin çözülmesi” barışın da “PKK’ya teslimiyet” olduğunu öne sürdü.

"Hükümetin PKK’ya teslim olduğunu" savunan Vural, PKK'nın silah bırakmasının da söz konusu olmadığını ifade etti.

“Ana dilde eğitim, yerel yönetimlere yetki verme, eyalet sistemi, terörle mücadele kanununun kaldırılması, bebek katilinin serbest bırakılması, koruculuğun kaldırılması, KCK tutuklularının serbest bırakılması” ile ilgili adımların ikinci aşama adı altında gündeme getirileceğini iddia eden Vural, “Geldiğimiz bu noktada PKK bir milim dahi kıpırdamamıştır. Talepler hayata geçene kadar da hiçbir yere gideceği yoktur” diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, “(Niçin eylem yapmıyorsunuz) diye kızacak halimiz mi var? (Niye gidiyorsunuz daha karpuz kesecektik) deme imkanımız mı var?” dediğini aktaran Vural, “Meğer karpuzu kesen PKK imiş. 10 günde 47 saldırı yapılıyor, ‘hiçbir olay yok’ diyor. Kafasını kuma gömmüş. Bütün bu olanı, biteni görmüyor. PKK, piknik adı altında adam devşiriyor ve Arınç ‘huzur var’ diyor. PKK'ya teslim ol, huzuru kazan” dedi.

-"Halk korku içinde"

Vural,  şunları kaydetti:

"PKK çekilmemiş, Türk Silahlı Kuvvetleri çekilmiştir. KCK şehir yapılanmasına nefes aldırılmış, PKK adeta şehre çökmüştür. Kaçırmaların, saldırıların hepsi tehdit amaçlıdır. ‘Mutabakat belgesindeki adımları atmazsan daha büyük saldırlar yapacağım’ diye tehdit etmektedir. Bugün polisin, askerin de eli kolu bağlanmıştır.

AKP sayesinde PKK son yıllardaki en büyük militan sayısına ulaşmaktadır. PKK, kuzu kırpma yarışması adı altında yeni militan devşirmektedir. Halk korku içindedir. Fiilen bir PKK işgali yaşanmaktadır. Ülke, AKP ve PKK tarafından fiziken, ruhen, siyaseten bölünmek istenmektedir. PKK gücüne güç katmaktadır. AKP hükümeti batıda palalarla vatandaşını kırpma peşinde, doğuda da  PKK, Bülent Arınç’ın himayesinde kuzu kırpma festivalleri düzenlemektedir.”

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın topladığı zirvede “KCK mektubunun incelendiğini” öne süren Vural,  “KCK’yı meşru muhatap olarak kabul etmişler. Bu hükümetin terörle mücadele iradesi olabilir mi?” diye sordu.

“AKP ile KCK'nın, Başbakan ile Öcalan’ın mektupla ülkeyi yönettiklerini” savunan Vural, “AKP ve PKK yasak aşk sözleşmesi yapmışlardır. Açıklayın bakalım bu yasak aşk sözleşmesinde neler var? Hangi konularda mutabakata vardınız? Bunlar kan kokan, baldıran zehirli mektuplar. Bugün AKP,  KCK ve PKK’yı doğrudan doğruya muhatap almış ve meşrulaştırmıştır” dedi.

 AK Parti’nin teşkilatlarına, binalara Türk bayrağı asılması yönünde genelge gönderdiğini anımsatan Vural, "Hani nerede Bingöl, Diyarbakır, Şırnak, Şanlıurfa’da bayraklar?" sorusunu yöneltti.

Vural, Edirne'de Türk bayrağı geçerken ayağa kalkmayanların "sözde Kürt devleti marşında ayağa kalkmaktan çekinmediklerini" öne sürdü.

İdris Naim Şahin’in açılım süreciyle ilgili İçişleri Bakanlığı görevinden alındığını savunan Vural, “Şimdi de Oslo’da kendi özel temsilcisiyle birlikte Cemil Bayık’ın da KCK’nın başına atandığı görülüyor. Açılım ortakları iki taraflı birlikte çalışma iradesini ortaya koymuş gözükmektedir” diye konuştu.

-"Bu yaklaşım tarzı doğru değil"

Öcalan’ın, sağlık sorunlarının bahane edilerek serbest bırakılmak istendiğini ileri süren Vural, “Ağzı yanıyormuş, çok vahim hastalık. Onu bu şehit gazi ana babalarının ahı yakacak” ifadesini kullandı.

TMMOB ile ilgili Genel Kurul’da kabul edilen önergeyle ilgili bir soru üzerine Vural, şunları söyledi:

“TMMOB, ‘bakanla konuştuk kesinlikle böyle bir şey olmayacaktı'  diyor. Bunlara kim inanır, Kadir inanır demiştim. Türkiye’de sivil toplum örgütlenmesini hazmedemeyen bir yaklaşım tarzı. Hiçbir yerden görüş almadan, gece yarısı operasyonuyla, gecekondu tipli önergelerle, artık gece değil toplu kondu yapıyorlar, torba yasanın içerisinde demokraside güçlenmesi gereken meslek örgütleri budanmaktadır. Bu yaklaşım tarzı doğru değildir. Hükümet tek tipli, postal demokrasisi istiyor. Medya ya yandaş ya da yandaş olacak. Parlamento parmak indir kaldır olacak, önerge verilmeyecek, sivil toplumun hepsi akil olacak. Tek yönlü, tek adamlı bir yönetim anlayışı.

Dünyanın hiçbir yerinde böyle önemli bir konu gece yarısı gelmez. Belli siyasi amaçlarla hazırlanmıştır. Güçleri tekelleştirmeye çalışıyorlar. Bütün yetkileri tek bir merkeze getirmek istiyorlar.”

 Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun çalışmalarına devam etmesi gerektiğini belirten Vural, "Komisyon, AKP ile PKK arasındaki gizli görüşmelere kurban edilmemeli. AKP, Meclis Başkanı’na komisyonu dağıttırmak istiyor. AKP maalesef uzlaşmayla, diyalogla bir anayasa değişikliği yapma arzusu içerisinde gözükmemektedir. Kırmızı çizgilerimizi muhafaza edeceğiz, bunun dışında demokrasimizin içinde bulunduğu sıkıntıları çözecek bir anayasa için olumlu katkı yapmaya devam edeceğiz" dedi.

AA



Bu haber 637 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,465 µs