En Sıcak Konular

Katillerine teslim edildikleri yerdeler

10 Temmuz 2013 12:53 tsi
Srebrenitsa kurbanlarından kimlikleri tespit edilen 409 kişinin cenazeleri, Potoçari'de savaş esnasında Hollandalı askerlerin, kendilerine sığınan Boşnaklar'ı Sırp askerlere teslim ettiği fabrikada bekletiliyor.

Bosna savaşı sırasında Srebrenitsa'da katledilen kurbanlardan kimlikleri tespit edilenlerin cenazeleri, Potoçari köyünde, savaş esnasında Hollandalı askerlerin, kendilerine sığınan Boşnaklar'ı, Sırp askerlere teslim ettiği eski akümülatör fabrikasında bekletiliyor.

Cenazeler, yarın yapılacak Soykırımı Anma Töreni'nin ardından toprağa verilecek.
Soykırımın ardından uzun uğraşlar sonucu tespit edilen toplu mezarlardan çıkarılarak, kimlik tespit işlemleri tamamlanan 409 kurban arasında, adı konulmamış bir bebek de bulunuyor.

Sevdiklerini 18 yıl önce kaybeden cenaze yakınları, eski akümülatör fabrikasında bekletilen tabutların başından ayrılmıyor. Cenazelerin taşınmasıyla birlikte duygulu anların yaşandığı eski akümülatör fabrikasında, soykırım kurbanları için Kur'an-ı Kerim okunuyor ve dualar ediliyor.

Bu arada, yarın düzenlenecek törenle defnedilecek 409 kurban için Saraybosna'da da dün Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Boşnak üyesi Bakir İzzetbegoviç ve Hırvat üyesi Jelyko Komşiç ile BosnaHersek Reis-ul Uleması Hüseyin Kavazoviç'in yanı sıra çok vatandaşın katılımıyla tören düzenlenmiş, cenazeler daha sonra Potoçari'ye gözyaşlarıyla uğurlanmıştı. Potoçari'ye ulaşan tabutlar, Tır'lardan alınarak, savaş esnasında Hollandalı askerlerin, kendilerine sığınan Boşnaklar'ı, Sırp askerlere teslim ettiği eski akümülatör fabrikasına taşınmıştı.

aa

Bu haber 501 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,006 µs