En Sıcak Konular

Uyuşturucu tacirlerine göz açtırılmıyor

10 Temmuz 2013 12:39 tsi
Güvenlik güçleri, Hint keneviri ekiminin yoğunlaştığı Diyarbakır, Van ve Hatay'da uyuşturucu operasyonlarına hız verdi.

Uygun iklim koşullarında bol verim alınması, hazine arazilerine ekim, terörden kaynaklı şartlar nedeniyle güvenlik güçlerinin takibinden uzak olması gibi etkenler sonucunda Hint keneviri ekiminin yoğunlaştığı Diyarbakır, Van ve Hatay'da güvenlik güçleri son haftalarda uyuşturucu operasyonlarına hız verdi.

Çözüm süreciyle birlikte terör olaylarının sona ermesi ve daha önce birinci önceliği terörle mücadele olan güvenlik güçlerinin uyuşturucuyla mücadele faaliyetlerine yoğunlaşması sonucunda, bu yıl ele geçirilen uyuşturucu miktarlarında büyük artış gözleniyor.

Diyarbakır'da 6 ayda 12 milyondan fazla, Hatay'da ise jandarma bölgesinde 1 yılda 2 milyon 609 bin kök kenevir bitkisi ele geçirildi.

Parasal değeri büyük

Diyarbakır'da yapılan son operasyonda Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) tarafından yürütülen 'Uyuşturucu Fiyat Projesi' kapsamında 'Türkiye Geneli Toptan ve Sokak Düzeyi Uyuşturucu Fiyatları' baz alındığında, ele geçirilen kenevir bitkisinin toplam piyasa değerinin yaklaşık olarak 311 milyon lira olduğu bildirildi. Bu rakamın tarladaki fiyat olduğunu belirten uzmanlar, bu miktarın İstanbul'da 4 katına çıktığına dikkati çekiyor.

Uyuşturucu parası, terör örgütüne de gidiyor

Türkiye'de yakalanan esrarın büyük kısmının üretildiği Lice'de Kayacık köyündeki karakol yapımı nedeniyle yaşanan olay sırasında yüzleri maskeli kişilerce kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan uzman çavuşun verdiği ifadesinde, terör örgütü mensuplarının, kenevir yetiştirenlerin kendilerinden kenevirlerini korumalarını istediğini söylediğini aktarmıştı.

Sınır dışına çekilmekte olan terör örgütü mensuplarının Diyarbakır'ın Lice ve Kulp bölgesinden henüz çekilmedikleri anlaşılan bu olayda, terör örgütünün kenevir gelirinden yüzde 30 pay aldığı bu nedenle hasat dönemi sonuna kadar beklediği ileri sürülüyor.

aa

Bu haber 517 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,506 µs