En Sıcak Konular

'Mursi halkın çıkarlarını önde tutunca ordu darbe yaptı'

8 Temmuz 2013 12:35 tsi
'Mursi halkın çıkarlarını önde tutunca ordu darbe yaptı' Mursi'nin halkına temiz bir hayat yaşatmak istediğini ve ekonomide olumlu gelişmeler yaşandığı bir sırada askerin yönetime el koyduğunu belirten araştırmacı Ahmet Yusuf, "Mursi hortumları kesmek istedi, ancak derin devlet ve ordu, buna izin vermedi.

Mısır’da yaşanan askeri darbe, gündemdeki sıcaklığını korurken, Selefilerin büyük çoğunluğunun ve İhvan-ı Müslimin hareketinin direnişten kopmaması halkı ümitlendiriyor. Darbenin ardından İhvan yöneticilerine karşı büyük bir cadı avının başlatıldığı ülkede, Muhammed Mursi yanlıları, başkent Kahire’deki Rabiatü’l Adeviye Meydanı ve ülkenin diğer bölgelerinde eylemlere devam ettiler.

Yusuf: Ordu kendi çıkarlarını düşündü

Mısırlı araştırmacı Ahmed Yusuf, Mısır’da gerçekleşen askeri darbenin fülûl olarak adlandırılan eski rejimin dönüşü olduğunu belirterek “Yaşanan darbe, Hüsnü Mübarek rejiminin, devrim karşısında kurumları ve fikriyatıyla Mısır’a yeniden hakim olduğunu göstermektedir. Asker muhalefeti kullanarak Mısır’a egemen olmuştur. İhvan-ı Müslimin hareketi liderleri hapishanelere konulurken, Mısır’ı karanlık bir gelecek beklemektedir” dedi. Mısırlı araştırmacı Yusuf, “Mursi, halkına temiz bir hayat yaşatmak istiyordu. Ekonomiye yeni bakanlar ataması, ülkede ekmek sorunun kalmaması gibi pek çok noktada sonuçlar alındı. Mursi hortumları kesmek istedi, ancak derin devlet ve ordu, buna izin vermedi. Mursi halkın kazanımlarını önceledi, ordu ise kendi çıkarlarını öne çıkardı” değerlendirmesinde bulundu.

PROF. DR. ATTAR: İSLAM’DAN KOPUŞ OLMAZ

Dinler Tarihi Profesörü Nadi El-Attar, Mısır’ın halkı itibariyle dindar bir yapı arz ettiğini belirterek “Mısır’da yeni Cumhurbaşkanı döneminde de İslam’dan uzaklaşılmamalıdır. Çünkü halkın çoğu Kur’an ve Sünnet’e bağlı olduğu gibi Mısır’ın gelenekleri de bunu gerektirmektedir. İslam şeriatını istemekteyiz” dedi. Yönetimde kısa bir süre zarfında sivillerin tam egemenliği kurması gerektiğini belirten Prof. Dr. Nadi El-Attar, Akit muhabirine yaptığı açıklamada “Sivil yönetim bir an önce tekraren uygulanmalıdır. Medeniyetimiz bunu gerektiriyor” diye konuştu.

Taksim’i abartan dünya medyası, cuntaya sessiz kaldı

Gezi Parkı olaylarında göstericilere verdiği destekle bilinen Siyonistlerin güdümündeki dünyanın önemli medya kuruluşları, Mısır’da yaşanan darbe sürecinde de üzerlerine düşen görevi eksiksiz olarak yerine getirdiler.
Tahrir Meydanı’ndaki muhalif protestolarını saatlerce haberleştiren BBC, CNN International, EuroNews gibi siyonist medya kuruluşları, İhvan-ı Müslimin’in Rabiatü’l Adeviye Meydanı ve Nahda Meydanı’nda gerçekleştirdikleri eylemleri görmezden geldi.
General Sisi’nin darbe açıklamasından sonra ise CNN İnternational “Tahrir’de Mursi görevden alındı” başlığıyla açık bir çarpıtmaya gitti. Aynı kanal, olayların hemen ardından Belçika’daki krallık törenine bağlandı.

MISIR’IN UTANÇ MEDYASI

Türkiye’de 28 Şubat’a giden süreci Türk medyasının beslediği bilinirken Mısır’da da Cumhurbaşkanı Mursi’nin alaşağı edilmesindeki en büyük etken olarak Mısır medyası gösteriliyor. El-Ahram, El-Ahvariye’l yevm ve El-Cumhuriye gibi yarı resmi gazeteler örtülü olarak darbeyi desteklerken Al-Masry al-youm, El-Vatan, Yevmü’s Sabi ve Et-Tahrir gibi gazeteler de darbeyi direkt olarak desteklediler. Olayların çıkmasından aylar önce Mursi’ye karşı ‘Defol’, ‘Ya Katil’ gibi manşetler atan gazeteler, darbe öncesinde askeriyeden gelen açıklamaları da ‘Asker insanları tatmin ediyor’ başlığıyla veriyordu.

Yeni Akit

 



Bu haber 931 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,654 µs