En Sıcak Konular

Avrupa'da on binler Erdoğan için toplandı

7 Temmuz 2013 18:27 tsi
Avrupa'da on binler Erdoğan için toplandı Almanya'nın Düsseldorf kentinde 50bin kişinin katılımıyla düzenlenen "Demokrasiye Saygı" mitingine Başbakan Erdoğan şöyle seslendi: "Siz gönülden dua ettikçe Türkiye üzerinde kimse operasyon yapamayacaktır."

Almanya'nın Düsseldorf kentinde düzenlenen "Demokrasiye Saygı" mitingi, Avrupa'nın farklı ülkelerinden gelen yaklaşık 50 bin kişinin katılımıyla başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek veren katılımcılar Türkiye'de milli iradeye saygı gösterilmesini istiyor.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) Düssseldorf kentindeki Rheinpark'ta düzenlediği "Demokrasiye Saygı Mitingi"ne katılmak ve Başbakan Erdoğan'a destek vermek için Almanya'nın yanı sıra Fransa, Belçika, İsviçre ve Hollanda'dan da on binlerce vatandaş otobüslerle miting alanına geldi.

Miting, sanatçı Uğur Işılak'ın konseriyle başladı. Miting alanındakilere hitaben kısa bir konuşma yapan Işılak, vatanı sevenlerin bugün milli iradeye saygılarını göstermek için toplandığını belirtti.

"Demokrasiye Saygı" mitinginde Kültür Bakanı Ömer Çelik'in konuşma yapması bekleniyor. Mitingde, AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç ve AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk de yer alıyor.

Alman polisinin geniş güvenlik önlemleri aldığı mitingde vatandaşlar Türkiye'de milli iradeye saygı gösterilmesi isteyen ve AK Parti'ye destek veren sloganlar atmaya devam ediyor.

"Yürüyen Türkiye için Erdoğan'a sahip çıkıyoruz"

Mitingi düzenleyen UETD'nin Genel Başkanı Çelik, burada yaptığı konuşmada, Düsseldorf'ta toplanmaktaki amaçlarının demokrasiye, Türkiye'ye, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne, küresel barış ve adalete sahip çıkmak olduğunu söyledi. Çelik, "duran Türkiye değil yürüyen Türkiye için, konuşan değil iş yapan Türkiye için borç alan değil borç veren bir ekonomi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıkılacağını tüm dünyaya haykırmak için toplandıklarını" dile getirdi.

Daha önce demokrasisi darbelerle kesintiye uğrayan, uluslararası arenada hiç bir söz hakkı olmayan bir Türkiye'nin vatandaşları olduklarını ifade eden Çelik, ''Bizler 1960'ı unutmadk. 1980'i unutmadık. İlk defa 27 Nisan muhtırasına onurlu bir davranış sergilendi'' dedi. Süleyman Çelik, Türkiye'de oynanmak istenen oyunların tutmayacağını ve buna müsade edilmeyeceğini bildirdi.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği tarafından düzenlenen mitingde telekonferans bağlantısıyla katılarak konuşan Erdoğan şu mesajları verdi:

Siz gönülden dua ettikçe Türkiye üzerinde kimse operasyon yapamayacaktır. Her birinizin ülkenizle gurur duymanızı istiyorum.
Pasaportunuzla, bayrağınızla anavatanınızla gururlanın.
Burada kısa öz olarak 70 yıla yakın otokrattik rejimle idare edilmiş Mısır'da 1 yıl önce halkın iradesiyle ortaya çıkan bir irade vardı. Mursi sandıkta halkın iradesi ile cumhurbaşkanı olmuştu.
1 yıl tahamül edemediler. Hep birlikte yüklendiler. Dünya ekonomik ambargo uyguladı.
Mısır'daki kardeşlerimizin de bizim ödediğimiz bedeli ödemesini istemiyoruz.
Mısır halkına sevgimiz sınırsız ve sonsuzdur.
Şuandaki sorun darbe yönetimiyledir.
 



Bu haber 979 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,733 µs