En Sıcak Konular

''Ucuz tatlı'' uyarısı

7 Temmuz 2013 11:48 tsi
Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı Gök, Ramazan öncesi halkı, ucuz ve sağlıksız ortamda imal edilen tatlılardan uzak durmaları konusunda uyardı.

Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, Ramazan öncesi halkı, ucuz ve sağlıksız ortamda imal edilen tatlılardan uzak durmaları konusunda uyardı.

Gök, yaptığı yazılı açıklamada, gıda üreticileri tarafından tatlandırıcı olarak kullanılan ve pancar şekerinden daha ucuz olduğu için tercih edilen mısır şurubu şerbetiyle, kimyasal işlemlerden geçirilerek elde edilen yapay tatlandırıcılarının kalp ve damar sağlığını önemli ölçüde tehdit ettiğini vurguladı.

Yaz sıcaklarında oruç tutan vatandaşların gün boyunca açlık ve susuzlukla "ilahi bir imtihan verdiğini" ifade eden Gök, açlığın kan şekerini olumsuz yönde etkilediğini ve vücudun tatlıya ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Ramazan öncesi halkı, ucuz ve sağlıksız ortamda imal edilen tatlılardan uzak durmaları konusunda uyaran Gök, şunları kaydetti:

''Vatandaşlarımızın Ramazan sofralarının tadını bozmamak adına, yüzde yüz doğal pancar şekerinden üretilen tatlıları tüketmeleri yönünde uyarmayı vicdani bir sorumluluk olarak kabul ediyoruz. Bir tarafta doğal pancardan üretilen şeker, diğer tarafta ise kimyasal işlemlerden geçirilerek elde edilen yapay tatlandırıcıları halkımızın tercihine bırakıyoruz. Sağlıksız ve merdivenaltı diye tabir edilen ortamlarda üretilen tatlıları tüketmek genizde ve midede yanma olmak üzere obeziteye bağlı kanser, kalp rahatsızlıkları gibi birçok hastalığa davetiye çıkarabilir."

aa

Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,490 µs