En Sıcak Konular

Hisarcıklıoğlu'ndan darbeye tepki

7 Temmuz 2013 10:04 tsi
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Türk özel sektörü olarak darbeleri kabul edebilmemiz mümkün değildir. Yurt dışındaki yatırımlar açısından baktığınız zaman en önemli yatırımların olduğu ülkelerden birisi Mısır'dır" dedi.

Zonguldak'ta bir otelde TOBB'un desteğiyle düzenlenen "Genel Sekreterler Eğitim Semineri"nin öğleden sonraki oturumuna katılan Hisarcıklıoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Hisarcıklıoğlu, Türkiye genelindeki oda ve borsaların genel sekreterlerinin eğitim seminerine katılmak için kente geldiğini söyledi.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasının önemli çalışma ve organizasyonlar yaptığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, oda başkanı Mehmet Salih Demir'i kutladı.

Bir gazetecinin, "Mısır'da yaşanan kaotik ortamın Türk iş adamlarına etkisinin ne olacağını" sorması üzerine Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Türk özel sektörü olarak darbeleri kabul edebilmemiz mümkün değildir. Türk özel sektörünün özellikle yurt dışındaki yatırımlar açısından baktığınız zaman en önemli yatırımlarının olduğu ülkelerden birisi Mısır'dır. Mısır halkının geçen 2,5 yıl önce de şu anda da Türk yatırımcısına büyük bir sempatisi var. Bu açıdan bizim açımızdan sıkıntı yok. Türk ve Mısır halkı bütünleşmiştir. Bu kapsamda sıkıntımız yok."

Hisarcıklıoğlu, yaşanan gelişmelerin etkilerinin olup olmadığı konusunda Türk Mısır İş Konseyi kapsamında çalışmaların yürütüldüğünü vurgulayarak, "Şu ana kadar iletilmiş bir şey yok. Tedirgin olunmaya gerek olacağını hissetmiyorum ama yöntem açısından baktığınızda darbeleri tasvip edebilmemiz mümkün değildir" diye konuştu.

"Yeni parti iddiası"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yeni parti kurucakları iddiaları da sorulan Hisarcıklıoğlu, gerçek dışı bu haberleri kesinlikle yalanladıklarını belirtti.

TOBB'nin Türkiyeyi 2023 hedeflerine ulaşması noktasında özel sektör olarak üzerine düşeni yapmayı amaçladığını, bunun dışında da hiçbir şeye odaklanmadıklarını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

"Milletin özellikle arasına tefrika sokmaya yönelik yapılan şeyleri tamamen kasıtlı ve yanlış buluyorum, Türkiye'nin hedeflerine ulaşma noktasında ülkenin önüne set çekilmeye çalışılıyor. Demokrasi dışı yollarla bu tip haberler yapılarak Türkiye'nin hedeflerine ulaşması engellenmek isteniyor, bunu kınıyoruz."

"Tek siyasetimiz ekonomi"

Hisarcıklıoğlu "Gelecekte siyasete atılacak mısınız?" şeklindeki bir soruya da TOBB Başkanı olduğu sürece kesinlikle siyasi bir işin içinde yer almasının yanlış olacağı yanıtını verdi.

Tek siyasetlerinin ekonomi siyaseti olduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, "Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmada en büyük vaziye Türk özel sektörüne düşüyor. 500 milyar dolar ihracat yapan bir ülke... Eğer hizmetse bundan daha büyük hizmet olabilir mi?" ifadesini kullandı.

Hisarcıklıoğlu'nun oda ve borsa genel sekreterleriyle yaptığı toplantı, basına kapalı gerçekleştirildi.

aa




Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    87,381 µs