En Sıcak Konular

Mısır'da başbakan bilmecesi

7 Temmuz 2013 08:53 tsi
Mısır'da başbakan bilmecesi Mısır'da daha önce Baradai'ye hükümet kurma görevinin verildiğini duyuran geçici Cumhurbaşkanlığı, bunu reddeden yeni bir açıklama yaptı.

Mısır'da yönetime el koyan ordu tarafından görevlendirilen geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur'un makamından hükümeti kurmakla Muhammed Baradai'nin görevlendirildiği duyurulmuş olmasına rağmen yeni bir açıklama yapılarak, görevlendirmenin gerçekleşmediği bildirildi. Mansur ve Baradai'yi ortak basın toplantısı için bekleyen gazeteciler şaşkınlığa uğradı.

Mısır Cumhurbaşkanlığı'nda basın odasına davet edilen gazetecilere iki saatlik beklemenin ardından protokol görevlileri tarafından Mansur'un Baradai ile ortak basın toplantısına katılarak hükümeti kurma görevi verdiğini bizzat açıklayacağı ve Baradei'nin de basın mensuplarının sorularını yanıtlayabileceği söylendi.

Ancak yarım saat sonra salona gelen Cumhurbaşkanlığı Basın Danışmanı Ahmed el-Meselamani, Baradai'ye hükümet kurma görevi verildiğini reddederek basın toplantısını iptal etti.

Şaşkınlığa uğrayan basın mensuplarının ısrarlı soruları karşısında Meselamani, Mansur'un yeni hükümetle ilgili istişarelerinin devam ettiğini belirtti.

Geçici Cumhurbaşkanı Mansur'un makamından daha önce yapılan açıklamada, Baradai'ye hükümet kurma görevi verildiği ifade edilmişti.

İhvan seçime katılabilir

Öte yandan, Mısır geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur'un Basın Danışmanı Ahmed el-Muselmani, Müslüman Kardeşler Teşkilatının da (İhvan) seçimlere katılabileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda basın toplantısı düzenleyen Muselmani, "Müslüman Kardeşler Teşkilatının gelecek cumhurbaşkanlığı ve meclis seçimleri için önünde büyük fırsatlar var. Cumhurbaşkanlığı İhvan'a el uzatıyor. İslami eğilimli grupları dışlamıyoruz. Devletin İslami gruplara karşı değil, silah doğrultan ve devleti yıkmaya çalışanlara karşı husumeti var" dedi.

İslami kanallar konusunda alınacak kararları belirlemek üzere Ezher ve Kilise yetkililerinden bir kriz komitesi oluşturulacağını ifade eden Muselmani, Şura Meclisi'nin feshedilme kararının "tabii" olduğunu, 30 Haziran devriminin 25 Ocak devriminden çok farklı olmadığını savundu.

aa

Bu haber 625 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,942 µs