En Sıcak Konular

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu göreve devam edecek

4 Temmuz 2013 14:40 tsi
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, görev alanına giren konularda yurtiçinde ve yurtdışında meydana gelebilecek gelişmelere ivedilikle müdahale edilebilmesini sağlamak amacıyla, Meclis'in tatilde olduğu süre içerisinde de çalışacak.



Komisyon, AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün başkanlığında toplandı.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, gündeme geçmeden önce, bütün siyasi parti gruplarının imzaladığı, "Mısır'daki askeri darbeyi kınayan" bildiri hazırladıklarını belirterek, bu bildirinin gündeme alınmasını istedi.

Pakdil, komisyonda da darbelerden bizzat mağdur olmuş milletvekilleri olduğunu belirterek, "Darbeler hiç bir zaman ülkelere huzur getirmez, yoksulluk ve insan hakları ihlalleri getirir. Bu bildiriyi yayınlarsak olaylara karşı duyarsız kalmadığımızı belirtmiş oluruz" dedi.

Daha sonra gündeme alınan ve okunan bildiri, AK Parti, CHP, MHP ve BDP'li milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi.

Engelliler Alt Komisyonu Başkanı, AK Parti Mardin Milletvekili Abdürrahim Akdağ, alt komisyonun hazırladığı rapor hakkında bilgi verdi.

Engelliler ile ilgili düzenlemenin 2005'te yapıldığını belirten Akdağ, çalışmalar çerçevesinde 4 ilde incelemelerde bulunduklarını söyledi. Akdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan ilgili bürokratları dinlediklerini belirtti.

Muhalefetin çalışmalara katılmamasından duyduğu üzüntüyü dile getiren Akdağ, "Muhalefetin katkılarının eksik kalmış olabileceğini düşünüyorum. Muhalefet, işlerinin yoğun olduğunu gerekçe gösterdi ama siyasi işlerin yanında sosyal işlere de zaman ayırabilirlerdi" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, ayağı kırıldığı zaman koltuk değneği kullanmak zorunda kaldığını belirterek, "O zaman komisyona gelmek istedim fakat gelemedim. Umarım yeni binada bu durum düzeltilir" ifadesini kullandı.

AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, 5 yaşındaki oğlunun bisikletten düşerek kolunu kırdığını anlatarak, "Oğlumun şu sözü beni çok etkiledi: 'baba ben tek kolumla da bir şeyler başarabiliyorum.' Oğlumun bu sözünden çok etkilendim" diye konuştu. Bunun üzerine salonda bulunan milletvekilleri, tek kolu olmayan engelli Milletvekili Abdürrahim Akdağ'a doğru bakarak duygulandı. Yanında oturan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Akdağ'a sarıldı.

Oylanan rapor, BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün muhalefetiyle oyçokluğu ile kabul edildi.

Daha sonra, Cezaevleri Alt Komisyonu Başkanı, AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, İzmir Çocuk ve Gençlik Ceza İnfaz Kurumlarında gerçekleştirilen inceleme sonucu hazırlanan rapor hakkında bilgi verdi. Rapor, müzakerelerin ardından benimsendi.

Komisyon, görev alanına ilişkin olarak yurtiçinde ve yurtdışında meydana gelebilecek gelişmelere ivedilikle müdahale edilebilmesini sağlamak amacıyla, Meclis'in tatilde olduğu süre içerisinde de çalışma kararı aldı.

-"Komisyon uzmanları Meclis'in aranan uzmanları"

CHP'li Gök, toplantının sonunda söz alarak, "Zaman zaman gergin geçen toplantılarda kırdığım ve üzdüğüm milletvekili olduysa, bu, toplantının o andaki durumundan kaynaklanmıştır, herhangi bir kötü niyet yoktur. 2 yıl boyunca burada sizlerle, iktidarıyla, muhalefetiyle çok güzel çalışmalar yaptık. Bütün uzman arkadaşlara teşekkür ederim. Hepsi çok güzel ve gayretli çalıştılar" dedi.

Bunun üzerine Komisyon Başkanı Üstün, komisyon uzmanlarının Meclis'in aranan uzmanları olduğunu vurgulayarak, "Bizden önce dışarıdan getiriliyordu, ancak biz bunu yerine iyi yetişmiş olan bizim uzmanlarımızdan yararlanmayı uygun gördük. Uzmanlarımız, Meclis'in en iyi uzmanlarıdır. Diğer komisyonlara uzman olduğu zaman da bizden istiyorlar" diye konuştu.

AA



Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,602 µs