En Sıcak Konular

İran'ın nükleer ricası...

4 Temmuz 2013 09:39 tsi
İran'ın nükleer ricası... Putin kabul edecek mi?

İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinecat, Rusya’nın İran’a daha fazla nükleer santral yapması için görüşmelerin devam ettiğini, projenin uygulamaya başlaması için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kararı gerektiğini söyledi.

Doğalgaz İhraç Eden Ülkeler Forumu’na katılan Ahmedinecat, Rusya Devlet Başkanı Putin’le ikili bir görüşme yaptı. İran’da yeni santrallerin inşası konusunda istekli olduklarını ifade eden Ahmedinecat, “Buşehir nükleer santrali elektrik üretimine başladı. Bu Rusya ve İran arasında işbirliğinin önemli bir sembolü. Ben bu alanda iş birliğimizin geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Daha fazla nükleer santral inşa etmeliyiz.” talebinde bulundu.

3 Ağustos’ta görev süresi dolacak İran Cumhurbaşkanı, Putin’le konuşmasında, “Uygulamanın başlaması için sizin onayınız gerekiyor. Sonrasında çalışmalara geçilir.” dedi.

İran Atom Enerji Ajansı Başkanı Fereydun Abbasi 28 Haziran’da basına yaptığı değerlendirmede Buşehir nükleer santralinin yanına 3 adet santral daha yapmak istediklerini, Rus nükleer enerji şirketi Rosatom’la çalışmalara başladıklarını belirtmişti. Tahran’ın en azından 20 bin megawatt güce ulaşacak nükleer santral planladığı belirtiliyor. Buşehir nükleer santralinin kapasitesi ise 1000 megawatt.

Putin ve Ahmedinecat görüşmede Suriye krizi başta olmak üzere Ortadoğu’da yaşanan sorunları ele aldı. İki lider Suriye’de halkın iradesinin yansıyacağı siyasi çözüm bulunması, Suriye devletinin istikrarının desteklenmesi konusunda mutabakata vardı.

CİHAN

Bu haber 967 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,543 µs