En Sıcak Konular

Çözüm sürecinde ikinci aşamaya geçildi mi?

4 Temmuz 2013 09:29 tsi
Çözüm sürecinde ikinci aşamaya geçildi mi? ABD Büyükelçisi'nin konutunda verilen resepsiyona katılan İçişleri Bakanı Muammer Güler, çözüm sürecine ilişkin soruları yanıtladı.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, çözüm sürecinde ikinci aşamaya geçmek için şartlarının henüz oluşmadığını söyledi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, ABD'nin bağımsızlığının 237. yıl dönümü dolayısıyla, ABD Büyükelçisi'nin konutunda verilen resepsiyona katıldı.

Gazetecilerin, Lice olaylarına ilişkin hükümet temsilcileriyle BDP milletvekilleri arasında görüşme yapılıp yapılmadığına dair soruları üzerine Güler, böyle bir görüşmeden haberdar olmadığını, içeriğine dair de bilgisinin bulunmadığnı söyledi.

Güler, "Biz, şu anda çözüm sürecinin sağlıklı yürümesi için çözüm sürecinin gerektirdiği bütün davranışları eylemle, söylemle yerine getirmenin gayreti içerisindeyiz" diye konuştu.

''BDP'nin yerel düzeyde izleme komiteleri oluşturulması önerisini nasıl değerlendirdiği" yönündeki soruya Güler, "Bir öneridir, ama bizatihi sürecin şartlarına uygun hareket etmek bana göre yeterlidir. Herkes üzerine düşen görevi yaparsa mesele kalmaz. Zaten başlangıçta da beklenen oydu. İki tarafta da karşılıklı anlayış olursa süreç kendi seyrinde işler" yanıtını verdi.

Güler, terör örgütü mensuplarının sınır dışına çıkmasına yönelik haberlere ilişkin soruya karşılık, süreci izlediklerini belirterek, Başbakan Erdoğan'ın devletin en yetkili ağzı olarak yaptığı açıklamaların en doğru beyan olduğunu söyledi. Güler, çözüm sürecine ilişkin ikinci aşamanın şartlarının henüz oluşmadığını da ifade etti.

Bir gazetecinin, heronların bölgede sürekli uçuş yaptığına dair haberleri hatırlatarak, terör örgütü mensuplarının sınır dışına çıkmasındaki gecikmenin sebeplerini sorması üzerine Güler, "Bizim öyle bir tespitimiz yok. Yüzde 15 nasıl çekildiyse diğerleri de öyle çekilir" diye konuştu.

aa







Bu haber 525 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,390 µs