En Sıcak Konular

İstanbul ve Ankara'da Mursi'ye destek gösterileri

4 Temmuz 2013 00:16 tsi
İstanbul ve Ankara'da düzenlenen gösterilerde Mısır'da ordunun yönetime el koyması protesto edildi.

Mısır'ın İstanbul Başkonsolosluğu önünde düzenlenen gösteride, Muhammed Mursi'ye destek verildi.
 
Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı ile Anadolu Gençlik Derneği üyeleri, "Mursi üzülme, Allah seninle" ve "Allah'ın gazabı zalimleri boğacak" sloganları attı.
 
Grup adına açıklama yapan Saadet Partisi İl Başkanı Selman Esmerer, İkinci Dünya Savaşı sonrasında kurulan güçler dengesi ve denkleminin kan ve gözyaşı düzeninin devam ettiğini belirterek, "Zulümle abad olunmaz" dedi.
 
Esmerer, Hüsnü Mübarek'in iktidardan uzaklaşma sürecini anımsatarak, "O süreçten bugüne 25 büyük gösteri yapıldı. Geçmiş dönemin ekonomik ve sosyal problemleriyle uğraşan hükümet, finans kesiminin ve askeri bürokrasinin vesayetinde tutulmak istendi. Fakat tüm engellemelere rağmen yönetim iyi bir sınav verdi" diye konuştu.
 
Küresel güçlerin Mısır'a ve Mısır halkına kölelik rolünü biçtiğini kaydeden Esmerer, "Bütün bunların arkasındaki güç, Hüsnü Mübarek zamanında oluşan güç ve çıkar odakları ve onların uluslararası destekçileridir" dedi.
 
Mısır ordusunun "Son Saatler" başlıklı açıklamasına değinen Esmerer, halkın desteğiyle seçilen Mursi'nin terörist ve radikal sıfatına maruz bırakıldığını söyledi.
 
Esmerer, Mısır ordusunun uluslararası bir propagandanın etkisinde kaldığını vurgulayarak, "kardeş kanı dökülmemesi" çağrısı yaptı.
 
Mısır ordusunun bu hareketle halkın çıkarlarına hizmet etmediğini söyleyen Esmerer, şunları kaydetti:
 
"Türkiye halkı olarak, meşru şekilde iktidara gelen Mursi'nin yanında olduğumuzu ilan ediyoruz. Mısır halkına da çağrı yapıyoruz ki, meşru iktidarın yanında olun, kardeş kanı akıtacak yaklaşımlardan uzak durun. Bilinmelidir ki bu darbe, Mısır ordusunun değil, kendilerini emperyalistlere kiralamış birkaç generalin boş ve kuru hevesidir."
 
Açıklama sık sık tekbirlerle kesilirken, twitter üzerinden de Mursi'ye destek kampanyası çağrısı yapıldı.
 
Başkentte destek gösterileri
 

İHH, MAZLUMDER ve Özgür-Der üyeleri de  akşam saatlerinde Mısır'ın Ankara Büyükelçiliği önünde toplanarak, "Dik dur eğilme, Müslümanlar seninle", "Ankara'dan Mısır'a, kardeşlere bin selam", "Paşaların tankı yıldıramaz halkı" sloganları attı.
 
İHH Ankara Temsilcisi Mustafa Sinan, yaptığı açıklamada, Mursi'nin Mısır'da asayişi sağlamak için bütün çabasını sarf ettiğini belirterek, ülkedeki durumu aylardır yakından takip etmeye çalıştıklarını söyledi.
 
Tahrir Meydanı'nın dışında, oradakilerden 2-3 kat daha fazla insanın Mursi'ye destek için toplandığını ancak bu grubun medyada dile getirilmediğini savunan Sinan, Mursi'nin gitmesinin istendiğini ifade etti. Mısır'daki muhalefete destek veren Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'ı da kınadıklarını anlatan Sinan, bu ülkelerin muhalefete Mursi'yi köşeye sıkıştırabilmek için ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiklerin iddia etti.
 
MAZLUMDER Genel Yönetim Kurulu üyesi Yüksel Serdar Oğuz da Mısır'da 2011'de gerçekleşen "Tahrir devrimi" ve sonrasındaki seçimlerde Mısır demokrasisinde milat niteliğinde bir dönüşüm yaşandığını belirterek, ancak bugün seçimle başa gelmiş sivil idareye yönelik darbe gerçekleştirildiğini söyledi.
 
Gazeteci Adem Özköse de Mısır'daki arkadaşlarıyla görüştüğünü ve Mısırlıların tankların önüne yattığını bildirdi. Özköse, Mısır'daki Müslümanların sonuna kadar direneceklerini belirterek, Türkiye'deki Müslümanlar olarak Mısırlıların, Mursi'nin yanında olduklarını ifade etti.
 
Grup, Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından dağıldı.

aa


Bu haber 596 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,161 µs