En Sıcak Konular

BDP'den Roj TV'ye kapatma tepkisi

3 Temmuz 2013 21:05 tsi
Roj TV'nin yayın lisansının iptaline ilişkin BDP'den yapılan açıklamada, "kararın hukuk dışı olduğu belirtilerek, Danimarka hükümeti, Kürt halkının değerlerine karşı saygılı olmaya çağrıldı.

Barış ve Demokrasi Partisi Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, Danimarka'nın bugün demokrasi tarihine "kara leke" olarak geçeceğini ve Avrupa Birliği hukukunu "ayaklar altına alan skandal bir kararın altına imza attığı" belirtildi.

Kopenhag Eyalet Mahkemesinin haksız ve hukuksuz bir biçimde davayı sürdürdüğü savunulan açıklamada, "Bugün, Kürt halkının sürgündeki sesi olan Nûçe Tv, MMC ve Roj TV'nin yayın lisanslarını iptal etmiş, ayrıca ağır para cezaları vermiştir. Bu hukuk dışı karar, aynı zamanda Türkiye'nin de yürütmüş olduğu girişimler ve sürdürdüğü baskının sonucu alınmıştır" ifadesi kullanıldı.

Alınan kararın, basın özgürlüğüne ve halkın haber alma özgürlüğüne vurulan bir darbe olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Söz konusu yayınlar Kürt halkının, Ortadoğu halklarının yıllardır en zor koşullar altında sürgünde mücadele yürüten sesidir, soluğudur, özgür basının sürgündeki temsilcisidir. Tek amacı halkların haber alma özgürlüğü temelinde özgür, doğru ve objektif yayıncılık olan, yaptığı özgür yayıncılıkla aynı zamanda halkların dillerini, kültürlerini, kimliklerini doğru bir biçimde yansıtan Nûçe Tv, MMC ve Roj TV’ye karşı alınan bu karar halkların özgür sesine karşı çok ağır bir darbe girişimidir.

Bu karar aynı zamanda Kürt halkının diline, kimliğine, kültürüne, özgürlük mücadelesine saygıdan yoksun, bu değerleri yok sayan politikaların bir devamı niteliğindedir. Bu karar ana dilde yayıncılık ilkesine bir saldırıdır. Bu kararla Avrupa Birliği’nin demokrasi ve hukuk normları ayaklar altına alınmıştır. Bu hukuk dışı kararı kınıyor ve Danimarka hükümetini, Kürt halkının değerlerine karşı saygılı olmaya çağırıyoruz."

aa

Bu haber 531 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,141 µs