En Sıcak Konular

Mursi uzlaşı hükümeti önerdi

3 Temmuz 2013 18:31 tsi
Mursi uzlaşı hükümeti önerdi Cumhurbaşkanı Mursi uzlaşı hükümeti önerdi.

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, ordunun siyasi taraflara verdiği "diyalog" süresinin dolmasına az bir zaman kala dün halka hitaben yaptığı konuşmada önerdiği "milli mutabakat hükümeti kurulabilir" önerisini yineledi.
 
Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ülkedeki tüm siyasi gruplara söz konusu krizden çıkış için ulusal uzlaşı hükümeti kurulmasına dair önerisini tekrarladığı kaydedildi.
 
İstikrarı korumanın tek yolu meşruiyeti muhafaza etmekten geçiyor
 
Mısır Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan açıklamada da "Anayasal meşruiyeti çiğnemek, demokrasinin uygulanmasını ve Mısır devriminden sonra yaşanan düşünce özgürlüğünü tehdit ediyor. Şiddet olaylarını engellemek ve istikrarı korumanın tek yolu meşruiyeti muhafaza etmekten geçiyor" ifadeleri yer aldı.
 
Açıklamada, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin tüm taraflarla diyaloğa açık olduğunu belirten görüşlerine işaret edilerek, "Mısır'da, siyasi krize sebep olan birçok kez tekrarlanan diyalog çağrılarına kapılarını kapatan partilerdir. Kendi taleplerini, Mısır halkının talepleri gibi dayatmaya çalışanlar ve devlet kurumlarının yeniden inşasını istemeyen, Mısır'ı her anlamda geriye götürmek isteyenler var" denildi.
 
Diyalog çağrılarının tekrarlandığı açıklamada, ülkenin menfaatinin herşeyin üstünde olduğu vurgulanarak, "Herkesin, yönetim karşıtları ve yanlılarıyla binlerce Mısırlının görüşünü ifade etmek için sokaklara döküldüğünü idrak etmesi gerekiyor" ifadeleri kullanıldı.
 
Ordu, ülkenin kan gölüne dönmesini kabul etmeyecek
 

Mısır'da iktidardaki Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Başkan Yardımcısı İsam el-Uryan ise Mursi destekçilerinin toplandığı başkent Kahire'deki Rabiat'ül Adeviyye Meydanı'nda yaptığı konuşmada, "Ordu, Suriye'de olduğu gibi ülkenin kan gölüne dönmesini kabul etmeyecek" diye konuştu. Uryan, "Polis, ordu gibi kurumlarda bulunan eski rejim kalıntıları, seçimle gelen cumhurbaşkanını devirmeye çalışıyor, meydanlardaki göstericiler arasında fitne çıkarmak için baltacılarla işbirliği yapıyor" ifadelerini kullandı.

aa






Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,545 µs