En Sıcak Konular

''ABD'den açıklama bekliyoruz''

3 Temmuz 2013 18:14 tsi
''ABD'den açıklama bekliyoruz'' Almanya Dışişleri Bakanı Westerwelle, ABD Ulusal Güvenlik Kurumu'nun (NSA) AB ve Almanya'yı dinlediği iddiaları ile ilgili ABD'den açıklama beklediklerini söyledi.

Guido Westerwelle, Berlin'de Libya Dışişleri Bakanı Muhammed Emhammed Abdülaziz ile görüşmesinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.
 
Dinlemeyle ilgili iddialar konusunu takip edeceklerinin altını çizen Westerwelle, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile telefon görüşmesi yaptığını ve kendisine bir açıklama beklediklerini bildirdiğini ifade etti. Alman Dışişleri Bakanı, dost ve müttefik ülkelerin dinlenilmesine güvenliğin gerekçe gösterilemeyeceğini vurguladı.
 
Westerwelle, NSA'nın eski sistem analizcisi Edward Snowden'in Almanya'ya iltica talebinin reddedilmesine gerekçe olarak şartların oluşmamasını ve iltica talebinin Rusya'dan yapılmasını gösterdi.
 
Guido Westerwelle, Mısır'daki gelişmelere de değindi ve siyasi aktörlere tansiyonu düşürmeleri çağrısında bulundu. Mısır'da ulusal bir diyaloga ihtiyacı olduğunu belirten Westerwelle, tarafların demokrasi yolunda katkı yapmaları gerektiğini vurguladı. Bakan, Mısır'da genç demokrasiye şans verilmesini ve tüm siyasilerin sorumluklarını yerine getirmesini de istedi.

Fransa'dan da erteleme talebi
 
Bu arada Fransa’dan da serbest ticaret anlaşması görüşmelerinin ertelenmesi talebi geldi.
 
Hükümet Sözcüsü Najat Vallaud-Belkacem, Washington'da başlayacak görüşmelerin iptalinin mümkün olmadığını ancak ertelemenin söz konusu olabileceğini ifade etti.
 
Sözcü Vallaud-Belkacem, dinleme skandalına ilişkin ABD’den talep edilen bilgilerin gelmesini beklemenin tartışmaya yol açmamak için önemli olduğunun altını çizerek, “Pazartesi başlayacak görüşmelerin birkaç hafta ertelenmesi akıllıca olur” diye konuştu.

aa
 

Bu haber 543 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,197 µs